Op de NOS tekst was te lezen dat psychologen van de schuld van deze mensen overtuigd waren, mensen die 3 jaar voor Jan met de korte achternaam gezeten hebben. Het is godsgeklaagd dat de forensische psychologie daar zich net als hier uitlaat over mensen die onschuldig zijn, gelukkig worden in Frankrijk de schuldigen zo beloofde Chirac gestraft, daar kan Nederland met de Schiedammer Parkmoord nog een voorbeeld aan nemen. Zulke psychiaters en psychologen moeten aan de hoogste boom worden “opgehangen” Als er enige twijfel is over iemands schuld, dan behoor je geen uitspraken over personen te doen, degeen die een onschuldige een stoornis opplakt is zelf gestoord !!! Groetjes v Hyperactief

ma 5 dec 2005, 20:40

Excuses Franse president na gerechtelijke dwaling

PARIJS - De Franse president Chirac heeft zijn excuses aangeboden aan dertien slachtoffers van een gerechtelijke dwaling. Zij waren in een spraakmakend proces beschuldigd van kindermisbruik, maar de rechters spraken hen vrij.

Chirac spreekt in een brief aan de slachtoffers over een juridisch fiasco zonder weerga. Hij betuigt zijn spijt over de gang van zaken. Advocaten van voormalige verdachten maakten de inhoud van de brief maandag openbaar.

Vorige week werden de laatste zes aangeklaagden die deel zouden uitmaken van een netwerk van kinderverkrachters in het Noord-Franse Outreau in hoger beroep vrijgesproken. Van de oorspronkelijk achttien verdachten zijn er uiteindelijk vier veroordeeld. Een verdachte pleegde zelfmoord tijdens het onderzoek. BRON: De Telegraaf.