Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

Onbevoegd Medicatie voorschrijven !!!

  • Hyperactief

    Alhoewel er in dit bericht niet over psychiatrische medicatie geschreven wordt, zal het wat betreft de bevoegdheid wie het wel en niet mag voorschrijven niet verschillen. Beter is natuurlijk om helemaal geen medicatie voor een pseudowetenschap voorgeschreven te krijgen, maar daar mensen nogal eens in situaties kunnen zitten waar men “gechanteerd” wordt. Denk daarbij aan scholen en/ of andere instanties daar omheen, die vrijwillig verplicht laten weten dat als je niet dit doet dan doen wij dat….. Voor die mensen is het goed te weten wat wel en niet mag, en bij misstanden de wetsovertreders aan te klagen. Groetjes v Hyperactief

    ?Medicijnen onbevoegd voorgeschreven?

    GRONINGEN (ANP) - Praktijkondersteuners, doktersassistenten en verpleegkundigen schrijven geregeld medicijnen voor, hoewel ze dat volgens de wet niet mogen. De controle van huisartsen op deze recepten schiet tekort.

    Dat blijkt uit onderzoek van zes huisartsen en specialisten onder ruim vierhonderd praktijkondersteuners die zorg verlenen aan diabetespatiënten. ,,Er zijn nog geen tuchtzaken geweest, maar daar kan je op wachten??, zei hoofdonderzoeker S. Houweling, huisarts in opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen, woensdag tegen het Radio 1 Journaal.

    Om de werkdruk te verlichten, schakelen huisartsen steeds vaker assistenten in die een deel van de werkzaamheden kunnen overnemen. Zo schrijven praktijkondersteuners regelmatig medicijnen voor.

    Geen controle

    Eenderde stelt recepten op zonder de controle van de huisarts, zei Houweling. De ondersteuners zijn echter niet opgeleid om medicijnen voor te schrijven. Bovendien blijkt ruim de helft van de artsen de diabetespatiënten niet meer te zien.

    De onderzoekers pleiten voor een aanpassing van de wetgeving. Het voorschrijven van medicijnen zou een voorbehouden handeling moeten worden, zodat er extra eisen worden gesteld. ,,Nu heeft niemand in de gaten wie verantwoordelijk is voor het voorschrijven van medicijnen??, aldus Houweling. BRON: Chello nieuws. 01.03.06 08:05 ANP

  • Erik

    Hoi hyperactief,

    Nu ik dit lees, herrinner ik mij dat ik ook medicatie heb gekregen van ondersteunend personeel.

    Echter voel ik mijzelf een beetje schaakmat staan hier.

    Hoe ? Wie ? Waar ? en hoelang word deze weg, kan ik tegen de druk.

    Nee, ik durf niet eens aan te klagen.

    Mijn stempel achtervolgd mij me leven lang, bij elke instantie.

    Eerst de mensen overtuigen dat ze door de stempel heen moeten kijken, dan nog me verhaal doen.

    Nee, al zou ik graag willen.

    Erik.

  • Alkien

    Dat kun je Erik, er is zoiezo iemand die je daarbij kan helpen. Als jij je verhaal kwijt wilt mag je me mailen. Dan krijg je van mij het adres van hem.

    Er zijn er meer die daar hun verhaal hebben mogen vertellen.

    Ik hoor het wel. Maar voel jezelf niet bezwaard met schuldgevoelens etc.

    Groet,

    Alkien.

  • Hyperactief

    Hoi Erik het verbaast mij niets, vandaar dat ik ook dit bericht alhier plaatste, zie voor de rest het antwoord van Alkien. Groetjes v Hyperactief

  • Alkien

    Het enigste verschil is dat je het van SSRI's etc. niet zo gauw zal horen. Dat idee heb ik tenminste, omdat dit type middelen de laatste tijd nogal in opspraak zijn.

    Plus dat je er net iemand bij moet hebben die als klokkenluider gaat fungeren.

    Groetjes,

    Alkien.

  • Hyperactief

    En dat heet dus slechte journalistiek Alkien, een beetje journalist pluist dit zelf uit voor ie een stuk uitbrengt, schijnbaar teveel moeite…… Groetjes v Hyperactief

  • Alkien

    Ja dat denk ik ook. :(

    Groetjes,

    Alkien.