Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

TBS COMMISSIE WEEK 2 DAG 4 !!!

  • Hyperactief

    In deze topic komen de belangrijkste punten van de TBS commissie van gisteren weer met vetgedrukt commentaar van mij eronder. Ik krijg steeds meer de indruk dat de TBS materie misbruikt wordt om verregaande wetgeving en dwangmedicatie er doorgedrukt te krijgen, wat de psychiatrie boven de politiek verheft, een zeer gevaarlijke ontwikkeling, temeer omdat er vandaag voor één wet gepleit werd die niet alleen voor de TBS geldt !!!

    Groetjes v Hyperactief

    OCHTEND:

    1 Hieronder de opmerkingen van mevr. K. Hoofd ITZ, ministerie van Justitie; hoofd behandeling De K. (met twee petten op), merkt op dat door een psychiatrisch veiligheidsadviseur wordt gekeken naar de stoornis bij verlofaanvragen.

    1 Ook hier is de macht eenzijdig in handen van psychiaters, die macht zou gebroken moeten worden.

    2 Pro Justitia rapportage wordt gebruikt bij de (her)beoordeling van verlof.

    2 Pro Justitia rapportage is zoals zo veel rapportages vaak verre van betrouwbaar……

    3 Tegenstrijdigheden in rapportages kan een reden voor afwijzing verlof zijn.

    3 Veel rapportages zijn net zo dubieus als de opgeplakte pseudo-etiketjes…

    4 Agressie in kliniek is reden voor afwijzing.

    4 Agressie kan door ondeskundigheid van personeel worden opgewekt, waardoor een verkeerd beeld kan staan met een spiraal van steeds meer agressie.

    5 Justitie kan aanvragen afwijzen, maar ziet niet de zaken die de kliniek afwijst.

    5 Ook hier is alles in eigen hand…..

    6 Politie wordt niet altijd ingeschakeld bij delicten in de kliniek, klinieken bepalen zelf waar ze wel of geen aangifte van doen.

    6 Wat weer voor een vertekend beeld kan zorgen in de recidivecijfers.

    7 Niet aan geweld gerelateerd middelengebruik (alcohol/ drugs) wordt aan diagnose gekoppeld kan tot weigering verlof leidden.

    7 Ook hier dus volstrekte willekeur, oftewel natte vingerwerk.

    8 Als de toekomst (werk/ huisvesting/ financiën etc.) niet goed geregeld is bij einde TBS dan is de kans op recidive groot, is wetenschappelijk aangetoond.

    8 Ik dacht gelijk van is dit nou juist ook niet vaak de oorzaak van het in de fout gaan, daar hoef je niet voor geleerd te hebben om dat op je vingers na te kunnen tellen in sommige gevallen, en daar heb je ook geen peperdure geldverkwistende en met medicatie onderdrukkende psychiatrie voor nodig, besteed dat geld in kansen i.p.v. in een destructieve psychiatrie……

    9 Behandeling wordt in begin al goed aandacht aan besteed.

    9 niet in alle gevallen…….

    1a (Psychiater) C. Hoofd poli- en dagkliniek Het D. zei dat er meer controle op medicatie innemen moet komen, het liefst met levenslange dwang.

    1a Daar gaan “ze” weer, het lijkt wel een van te voren geoefend koor die de TBS materie misbruikt voor gevaarlijke PR aangaande medicatie en wetgeving, op naar de total control…..:(

    2a Vol lof over een nieuw resocialisatieinstrument.

    2a Op de vraag of dit in de overige regio's anders is, komt het antwoordt: dat het in ontwikkeling is.

    3a Er zijn mensen waarvan wij vinden dat er levenlange dwangmedicatie met RM op zou moeten, in één adem werden Ontwikkelingsstoornissen w.o. ADHD/ Persoonlijkheidsstoornissen + middelenmisbruik genoemd.

    3a Gevaarlijk gedachtengoed waar we anno 2006 vanaf zouden moeten zijn, wees op uw hoede……

    4a Er moet onderscheid gemaakt worden tussen mooie psychiatrische stoornissen en de gemengde groep.

    4a Een belachelijke uiteenzetting, waarvan ik het jammer vond dat de commissie niet vroeg wat die mooie “stoornissen” dan wel niet zouden zijn……

    5a De getallen voor vergelijk zijn te klein binnen de klinieken onderling.

    5a Oftewel men weet het niet…..

    6a Op vraag over resocialisatie antwoordt ze: we doen niet zo maar wat, we meten.

    6a Meten is weten, dat laatste ontbreekt het aan.

    7a Medicatie is onderzocht op psychotica in GGZ, niet in de Forensische sector, die ervaring heeft de GGZ.

    7a Vast niet op medicatie gerelateerd geweld en op suïcide, want hoorden we vorige week niet dat veel TBSsers juist zeer vaak uit die GGZ komen……..

    8a Psychiatrische stoornis proberen te voorkomen, mensen met persoonlijkheidsstoornissen zo kort mogelijk behandelen en naar buiten ermee, de algemene gedachte is dat er niet meer veranderd kan worden na pakweg 2 jaar.

    8a Ook dit spreekt e.e.a. met betrekking tot vorige week over persoonlijkheidsstoornissen weer behoorlijk tegen…..

    1b Beleidspsychiater T. van het Circuit LZ van de GGZ-NHN Herstel is geen genezing, maar beter met de ziekte om leren gaan.

    1b Classificaties uit de DSM zijn GEEN ziektes !!!

    2b Cultuurverschillen tussen GGZ en Forensische psychiatrie, de eerste behandeling en de tweede maatschappelijk.

    2b De hele psychiatrie verschilt, door alles te koppelen wordt alles gladgestreken……

    MIDDAG :

    1c Psychiater en directeur G. behandelzaken GGZ Drenthe bepleit dat de GGZ in engere zin sneller bij de TBS betrokken moet worden omdat de GGZ succesvoller is.

    1c Zo “succesvol” dat de ex GGZers vaak de TBSsers van morgen zijn….

    2c Afstand tussen GGZ en Forensische psychiatrie te groot, pleit voor een tussenfase waarbij de psychoten in de GGZ en de persoonlijkheidsstoornissen daar niet in kunnen.

    2c De hele psychiatrie afschaffen en opheffen, en i.p.v. in hokjes te denken het geld in mensen investeren waardoor ze kansen krijgen……

    3c Mensen die gevaarlijk worden weer terug kunnen plaatsen uit GGZ in TBS = Forensische psychiatrie.

    3c Alleen voor de makkelijkste mensen kiezen, hier trappen we toch zeker niet meer in om steeds maar meer geld uit te geven aan een bodemloze put waar de maatschappij niets beter van geworden is…..

    4c Meer isoleercellen, afdelingen met een uitkijkpost in het midden dat niemand meer aan de aandacht ontsnapt net als op de intensive care, voor dwangmedicatie zonder onderhandeling net als bij RM.

    4c Nogmaals zeer gevaarlijke ideeën, als de politiek hier in mee gaat, dan gaan we van staat der Nederlanden, naar Stasi der Nederlanden en kunnen politici zelf slachtoffer worden van de eigen gemaakte wetten. Dit mag NOOIT meer gebeuren !!!

    5c De GGZ hebben enorme resultaten, de GGZ en FP worden afgerekend op incidenten. Op de vraag van de voorzitter over vertrouwen wordt geantwoordt: ik zeg niet dat u de GGZ sector moet vertrouwen, maar wij hebben hele mooie cijfers en hebben er voor doorgeleerd.

    5c Hier heeft de DSM ongetwijfeld ook een etiketje voor, maar hij staat aan de kant van hen die benoemen en niet aan de kant van de “zondebok”….

    1d (Beschermd wonen woordvoerder) Z. Directeur RIBW Flevoland Q. Nederland plaatst uitgestroomde TBSsers apart/ in groep of TBSsers bij elkaar, maar weten niet wat werkt.

    1d Wat weet men wel na ± 80 jaar TBR/ TBS…..

    2d Pleit voor terug kijken hoe het ex-TBSers vergaan is.

    2d Dus ook dat weet men niet, en er werd gesproken door sommigen van icidenten…….

    3d Meeste recidive komt door o.a. drugsgebruik.

    3d Is dat niet overal vrij verkrijgbaar, en noemen we dat niet gedoogbeleid……:(

    1e Onderzoeksmanager forensisch expertisecentrum (EFP) H. pleit voor nieuw meetinstrument in te voeren aangaande risicotaxatie, en is er stellig van overtuigd dat dit instrument goed is.

    1e Van de onderzochte groep ontbrak in bijna de helft van die groep belangrijke gegevens, erg onbetrouwbaar dus….

    2e Ontvluchting is iemand die uit de kliniek of van het terrein van de kliniek vlucht, en onttrekking daar buiten.

    2e Een kunstmatige manier om ontvluchtingscijfers positief te beïnvloeden, immers een ontvluchting tijdens begeleid verlof wordt als onttrekking aangemerkt waar ook weer bijvoorbeeld te laat met de trein terugkomen onder valt….

    3e Kunnen zonder een persoon te zien, aan de hand van een dossier in 2 á 3 uur psychopathie vaststellen.

    3e Veel in een dossier is foutieve informatie, zo leert de ervaring, daarnaast is het grootste gedeelte van dat dossier door de psychiatrie zelf geschreven, delicten tellen mee bij de psychopathiescore, ongeacht of ze begaan zijn….

    4e De ene kliniek wisselt geen gegevens uit in het kader van de privacy en de ander wel.

    4e Dat het overal anders is zal kenners niet vreemd zijn, maar privacy zou je maar één kant op uit mogen leggen…….

    5e Ook zijn er psychoten die hoog scoren en ernstige delicten plegen.

    5e Staat ook weer haaks op het vorige week beweerde.

    6e Antisocialepersoonlijkheidsstoornis is risicofactor.

    6e Een pseudo-etiketje plakken ook, want daar kan men alle kanten mee uit.

    7e Risicotaxatie werkt wel bij verlof, niet bij beëindiging TBS en voorspelt ook geen geweld.

    7e Natte vingerwerk dus, iets wat gemaakt is op onvolledigheid aan gegevens kan nooit zo betrouwbaar zijn als deze man het probeerde te “verkopen”, maar dat had de voorzitter volgens mij ook wel door……

    Debat verslag van woensdag a.s. dag 5, verschijnt donderdag in de loop van de dag hieronder !!!

  • Just me

    Blij dat ik nog vrij mag rondlopen dan, er zijn maar weinig sticktjes die ze nog niet hebben op geplakt, maar wat vind je van deze <<>. tot op heden weet ik nog steeds niet wat het is, :? maar heb van een psycholoog gehoord, dat het een vergaarbak is, waar je alles in kunt stoppen. :-

    Just me

  • Chaosx1

    Hallo Just me dat is het ook elke psychiaterze ziekte naam is een verzameling van syptomen als je alle ziekte beelden van de psychiatrie bij elkaar neemd kun je echt elke Nederlander vol stoppen met pillen het verplicht op leggen van pillen aan bij voorbeeld ADHD zo als Hyperachtief hier boven noemde is gewoon misdadig ze zijn nog erger dan druks delers van de straat daar heb je the meeste nog een keus ze zijn duidelijk zonde bokken aan het zoeken van hun ijgen valen en wie anders kun je dan het beste de schuld geven de mensen waar ze een etieket op kunnen plakken

    het is een schip wat aan alle kanten lekt of het nu TBS is of de Psychiatrie en nu het niet blijkt the varen is het niet hun schuld als een systeem niet werkt of zo genaamde genezing dan moet je toch eens op denduur in zien dat je mischien fout bezig bent dat het concept van ziekte beelden van psychiaterse aart meschien niet klopt dat er een andere systeem moet komen en niet verder modderen met weer meer pillen en gedwongen slikken daar van alse niet weten hoe ze dat moeten aanpakken moeten ze meschien een andere tak dan dat van hun het eens goed the laten over zien Groeten Chaosx1

  • Hyperactief

    Blij dat ik nog vrij mag rondlopen dan, er zijn maar weinig sticktjes die ze nog niet hebben op geplakt, maar wat vind je van deze <<>. tot op heden weet ik nog steeds niet wat het is, :? maar heb van een psycholoog gehoord, dat het een vergaarbak is, waar je alles in kunt stoppen. :- Aldus: Just me.

    Hoi Just me, dat bovenste houden zo, en wat dat onderste betreft heeft elke categorie in de DSM waar iemand niet precies kwa het aantal kenmerken in past, een zogenaamde rest categorie. Het N.A.O. staat dan ook voor: “Niet Anderzins Omschreven” Oftewel iedereen, geen mens uitgezonderd kan via de DSM geclassificeerd worden, dat maakt het in combinatie met de wetten die ze bepleitten ook zo gevaarlijk……:( Groetjes v Hyperactief

  • Just me

    Tja, Chaosx1 en als je dan leest dat de meeste pillen hetzelfde effect hebben als placebo's, wie heeft dan de regie in handen.

    En heb zelf ook wel medicijnen geslikt, want als je depressief bent en een gevaar voor jezelf, blijft er soms niks anders over, maar kan niet zeggen dat het echt helpt.

    Heb ook een keer een IBS aan mijn broek gehad, want was eerst vrijwillig verplicht opgenomen, en had besloten naar huis te gaan, omdat ik op alles wat je daar vroeg even wachten of nee als antwoord kreeg, en nee ik was ook geen lieverdje. In mijn ogen deden ze daar alles verkeerd, had het daar wel gezien en wilde naar huis, keurig mijn spullen in gepakt, maar was niet al te snugger, had gewoon weg moeten gaan, maar had dus netjes om ontslag gevraagd, en daar waren zij het niet mee eens, dus werd er een IBS aangevraagd en ook nog toegekend, het is ongelooflijk hoe dan je behandeling veranderd.

    Ze spuiten je plat en donderen je met het grootste gemak in de separeer en daar mocht je dan alleen maar uit om een sigaretje te roken, nu dat deed ik niet maar toen wel, en je kwam er sowieso niet uit als je geen medicatie in wilde nemen.

    Die ik overigens ook weigerede, omdat ik daar helmaal hyper van werd, maar hun maar vol houden dat ik door alle medicatie heen liep. Ben ook later overgeheveld naar het CIB waar je een soort heropvoeding krijgt, je krijgt er een kamer die op slot is met een matras op de grond, vergelijkbaar met een separeercel, en dan krijg je met goed gedrag steeds wat meer spullen op je kamer. Tot je weer helemaal vrij kon rond lopen en je vrijheden had verdiend.

    Psychiatrie hoeft voor mij zo nie. En denk dat TBS nog tien keer zo erg is.

    Dus dwang nee, lekker weg er mee.

    Just me

  • Hyperactief

    Wat een ellende Just me, het is te schofterig voor woorden wat er allemaal gebeurd, wat TBS betreft zit er een groot verschil tussen klinieken onderling, wat ze gemeen hebben is dat ze iemand continue “leven” oftewel in de nek hijgen, en maar gek vinden dat mensen dan af en toe agressief worden. Nog grotere zorgen maak ik me om de psychiaters die kinderen aan de zware onderdrukkende troep zetten met een pseudo-etiketje, daar gaan we vroeg of laat een peperdure rekening voor betalen, het is een schande dat dit anno 2006 op steeds grotere schaal gebeurd, met chantage als “dwangmiddel”:(:(:( Groetjes v Hyperactief

  • Hyperactief

    Hieronder de ochtend van de commissie van gisteren, de middag volgt later, evenals nog een beloofd stuk van de eerste week die ik uiterlijk van het weekend probeer te plaatsen. De vetgedrukte tekst is weer mijn eigen commentaar. Groetjes v Hyperactief

    1 Dhr. G. van FOBA Huis van Bewaring Het V. geeft aan dat dwangbehandeling in de wetgeving ontbreekt, en voert hierbij aan dat er jongeren zijn met een Justitieel verleden die een heel team ziek kunnen maken binnen het gevangeniswezen.

    1 Niemand die zich afvraagt waarom jongeren zo reageren, ik hoop niet dat we naar een maatschappij toe gaan waar iemand met moeilijke maatschappelijke vraagstukken na “ziek” verklaard te zijn bij voorkeur platgespoten wordt zodat “men” niet meer na hoeft te denken…

    2 Pleit voor opheffen toestemming verlenen bij inzien rapportages.

    2 Ik heb al eerder aangegeven hier geen of minder moeite mee te hebben als zaken die op papier staan zouden kloppen, het is meer regel dan uitzondering dat rapportages NIET kloppen, neem daarbij de “pseudo”psychiatrie waar etiketjes die iemand opgeplakt heb gekregen net zo veranderlijk als het weer zijn, dan kan ik niets anders bedenken dat al deze ontwikkelingen bijzonder gevaarlijk zijn.

    3 Merkt op dat het gros dak en thuisloos is.

    3 Met de liberalisering van de markt en de daardoor stijgende woonlasten zullen deze groepen alleen maar verder toenemen, hier moet de kern van het probleem worden aangepakt i.p.v. mensen die in een uitzichtloze situatie naar middelen grijpen, daardoor de fout in gaan wat op de lange termijn veel meer kost de psychiatrie werk opleverd omdat ze van meer “proefkonijnen” worden voorzien. Slachtoffers hebben niets aan mosterd na de maaltijd, preventie is nog altijd de beste weg om het aantal toekomstige slachtoffers te verminderen.

    4 Vanuit de gevangenis naar een behandelplek, leverde de opmerking op dat de eerste tijd verloren ging met de gevangenis uit het persoon te behandelen.

    4 Een fenomeen wat ook voor mensen geldt als ze uit de psychiatrie komen, daar komt het gros ook niet beter uit… Sterker nog, veel TBSsers zijn ex psychiatrie cliënten, het creëeren van toekomstige toenemende rottigheid, en dat sommige psychiaters dan doen alsof de psychiatrie de oplossingen hebben daar trapt hopelijk geen mens meer in…

    5 De stoornis wordt niet erger van opsluiting, lang niet alle delict gedrag komt voor uit die stoornis.

    5 Een “stoornis” kan tot uiting komen door bepaalde situaties, waar opsluiting nooit in positieve zin kan bijdragen dat bevestigd in feite zijn vorige uitspraak, wat het laatste betreft, dan hebben mensen niets in de psychiatrie te maken, daar het natte vingerwerk blijft..

    6 Veel mensen die binnen zitten hebben weinig opleiding/ geen werk en/ of zijn dakloos.

    6 Ook hier weer, de prioriteit moet bij preventie i.p.v. mensenrechtenschendingen gezocht worden…

    7 De psychiatrie heeft 20 jaar ervaring met “behandelingen” misgelopen door de veranderingen na de eerste antipsychiatrieperiode.

    7 Daar is een hoop mensen extra leed mee bespaart, en geeft ook onomstotelijk aan dat er maar wat geëxperimiteerd wordt door de biologische kant van deze beroepsgroep…

    8 Er wordt aangegeven dat via de beginselenwet dwangbehandeling al gegeven kan worden, maar dat sommige mensen niet aan de criteria voldoen.

    8 Het eerste klopt en is ter afwending van gevaar, dat er gepleit wordt voor verdere verruiming zonder dat er gevaar is, kan ik alleen maar zien als monddood maken van individuen waar men geen raad mee weet…

    9 De GGZ heeft de kennis in huis.

    9 Weer zo'n tegenstrijdigheid van één en dezelfde persoon, want even daarvoor was de GGZ 20 jaar ervaring misgelopen.

    1a Commissaris F. van de S. (afwezig in verband met ziekte) Regiopolitie Amsterdam-Amstelland.

    1a Jammer dat zo'n groot korps schijnbaar geen vervangers heeft bij ziekte, temeer daar Amsterdam Amstelland in het verleden terecht fel uitgehaald heeft naar de GGZ.

    1b Drs. van V GGZ N-H-N Directeur zorgontwikkeling in de zin van jeugdbescherming afstand nemen van misbruik psychiatrie.

    1b Is alleen te realiseren door de macht van de psychiatrie op vele vlakken in te perken, en nog beter te breken.

    2b Alcohol en drugs leiden tot akelige feiten.

    2b Kwam meer dan eens naar voren, en toont eigenlijk aan dat dit niet in de psychiatrie thuishoort.

    3b Nederland is wereldkampioen separeer, wat komt doordat er geen medicatie gedwongen toegedient kan worden waardoor mensen dan op hun kamer ingesloten zouden kunnen worden.

    3b Is de grootst mogelijke onzin, komt doordat er niet volwaardig gecommuniceerd wordt met mensen, heeft niets met medicatie toedienen te maken.

    4b Is voor om bij meer bij mensen in huis te kijken of er rommel in huis is of drankflessen e.d. staan, gebeurd in sommige gevallen al.

    4b Des te meer mensen een strop om de nek aangetrokken wordt des te meer excessen er gecreëerd worden, alsof mensen zitten te wachten op een psychiater in huis……

    5b Voor verruiming BOPZ die nu alleen mensen kan opnemen ter afwending van gevaar.

    5b De TBS incidenten worden steeds weer opnieuw misbruikt om verlanglijstjes verzilverd te krijgen die de hele bevolking kunnen treffen, terwijl een maakbare samenleving niet gecreërd kan worden.

    6b Op de vraag van de voorzitter hoe het komt dat wij uit de pas lopen vergeleken met andere landen antwoordt hij dat de antipsychiatrie en de flower power er voor verantwoordelijk is en wordt Australië als voorbeeld aangehaald wordt waar het in Melbourne allemaal “goed” geregeld zou zijn. Het lijkt alsof er minder daklozen in de grote steden van Australië op straat leven.

    6b Alles en iedereen komt als schuldige voorbij bij “de” psychiatrie, maar nooit wordt de hand in eigen boezem gestoken. Dat komt door de overheersende rol van psychiaters in het algemeen, daar men gewend is mensen eerst als zijnde “ziek” te bestempelen, en vervolgens communicatie die ze niet uit komt als zijnde geen inzicht hebbende in het ziektebeeld te bestempelen. Dat er minder daklozen op straat lijken te leven in Australië is erg suggestief. De woordkeuze zegt niet dat het zo is, daarnaast kan er een veel beter beleid ter plaatse zijn die dat juist voorkomt.

    7b Uit navraag bij 5 grote instellingen bleek dat er geen zwarte lijsten bestonden voor opname weigering bij GGZ voor moeilijke “gevallen”.

    7b Dit antwoordt kwam op de vraag van de voorzitter die ter ore was gekomen dat er zwarte lijsten bestaan bij GGZ instellingen voor moeilijke mensen met een psychiatrische voorgeschiedenis, oftewel instellingen die deze mensen weigeren. De 5 instellingen waarbij navraag gedaan is zegt niets over het wel of niet bestaan ervan in de praktijk. Ook in de literatuur is het algemeen bekend dat men niet zoveel met moeilijke mensen op heeft, wat ook tijdens de commissie horingen keer op keer bleek.

    8b De GGZ is niet uitgerust voor grootschalige opvang, maar kan maximaal 300 personen aan.

    8b Ook weer tegenstrijdig met voorgangers die in de commissie aan het woord geweest zijn en alles naar zich toe proberen te trekken, waarbij overigens de moeilijksten bij de één wel en bij de meesten niet welkom zijn, wat algemeen aangeeft dat “men” de makkelijksten het liefst met dwangmiddelen overheerst…

    9b Het goedkoopste systeem daar heeft de maatschappij recht op.

    9b Klopt, in mijn ogen is dat het geld van de psychiatrie in echte probleemoplossing steken en dus uit deze branche weghalen.

    10b Pleit voor dwangmedicatie bij psychotischi bij opname GGZ en wil er anders hekken bij hebben om omheen te zetten.

    10b Ook hier weer alleen mensen willen “behandelen'” als mensen met medicatie tot zombies gedegradeerd kunnen worden…

    11b Groei bij allochtonen in achterstandswijken, stamelt daar snel achteraan dat het maar een kleine groep is en komt snel weer met een psychiatrie “technisch”verhaal wat veelal niets meer dan een loze stroom woorden inhoud.

    11b Oftewel mensen gewoon kansen bieden door daar in te investeren i.p.v. goedbetaalde “mensenrechtenschenders” er op los te laten die meer beschadigen als goed doen.

    12b We stellen geen grenzen, dure bedden worden bezet gehouden omdat we geen medicatie toe mogen dienen.

    12b Ik vraag me steeds meer af welke farmaceut achter deze medicatiedwang PR stunt zit…

    13b Pleit voor delict onder psychose gepleegd naar psychiatrie door te schuiven.

    13b Dat is een ruim begrip, daar als iemand flink uit zijn “plaat” gaat al als psychose aangemerkt kan worden en wat zichzelf doorgaans oplost, de “persoonlijkheidsstoornissen” oftewel de moeilijksten waar het juist om gaat daar weet “men” geen raad mee..

    14b Pleit voor elke maand het dossier te lichten van “patiënten” zoals in New York.

    14b In combinatie met dwangmedicatie gaat dit op weg naar total mindcontrol…

    15b Is voor verruiming Art. 37a zoals P. eerder voorstelde.

    15b Die was voor opleggen van dwangbehandeling via deze wet wat een grove mensenrechtenschending zou kunnen gaan inhouden daar dit iedereen kan treffen, onder andere door een rechterlijke dwaling waar je met de psychiatrie vrijwel niet meer uitkomt…

    16b In Amerika (w.o. New York) dalen de cijfers over de hele linie spectaculair.

    16b Precies aantonen oftewel het onderbouwen doet hij niet, en cijfers zijn manipuleerbaar…

    17b Verteld dat hij in een geldtoebedelingscommissie o.i.d. van de overheid zit, kan vraag (van voorzitter) of er vandaar uit geld geïnvesteerd wordt in Universiteiten niet beantwoorden.

    17b Het valt me steeds weer op dat er ook in de psychiatrie veel ongewenste belangenverstrengeling zit in de vorm van bijbanen…

    18b Op de vraag van mevr. J van de commissie of de overheid dwang moet opleggen aaninstellingen, wordt geantwoordt dan persoonlijkheidsstoornissen binnen de TBS moeten blijven, sexuele deliquenten al met hormonen behandeld worden daar ze anders naar de longstay gaan, wil niet dat de overheid dwang voor de instellingen zelf oplegt.

    18b Weer de makkelijksten uit deTBS willen halen, drang zoals bij de sexuele deliquenten wordt toegepast, van als jij dit niet doet dan gebeurd dat zie je door de hele psychiatrie heen. kinderen en mensen die onder drang (vorm van chantage) gedwongen worden naar de pijpen van psychiaters en/ of instellingen te “dansen”… Dwang wil “men” alleen voor “patiënten”, dat “men” de dwang voor de eigen branche niet wil zegt genoeg over wat “men” te “bieden” heeft, gebakken lucht…

    19b In mijn regio is de dakloze zonder dak boven het hoofd er vrijwel niet, in de steden is dat anders.

    19b Ook weer zo suggestief, want het is algemeen bekend dat mensen uit kleinere plaatsen of steden naar de grote steden w.o. Amsterdam trekken tot uit andere provincies aan toe.

    20b Allochtonen komen te laat in beeld, ik kan geen cijfers over allochtonen in TBS krijgen, bij deze mensen met een andere genetische achtergrond werkt medicatie anders.

    20b Voor maatschappelijke problemen heeft niemand wat bij de psychiater te zoeken ook allochtonen niet, de cijfers dat bepaalde groeperingen ook weer sneller bepaalde “stoornissen” krijgen opgeplakt zijn in forensische literatuur zo te vinden, het laatst genoemde is ronduit belachelijk, alsof mensen van binnen anders in elkaar zouden steken, ik hoop dat ook de politiek nu inziet dat deze branche niet serieus te nemen is…

  • Chaosx1

    Ik vind het ook raar Hyperachtief het lijkt of erminder daklozen in australie zijn het lijkt hebben we niks aan wat kan het ons schelen dat die gene daar ooit op vakantsie is geweest het is zo is een wat beter begrip en dan nog ze hebben vast niet zulke hoge maant lasten als in Nederland waar ruimte zat is zal de huisen niet duur zijn enzovoort en ijst dwang medicaatsie bij opname ggz then eerste die daar uit zich zelf heen gaan willen vaak wel slikken all word ze dat wel aangepraat

    en die een erm hebben moeten al slikken then twede zullen meer mensen dan afzien om hulp the zoeken en over het laatsthe 20b is het merkwaardig dat als het waar is dat zommige bevolkings groepen minder snel tbs krijgen wat is dan het probleem kunnen zij het dan helpen dat ze niet ziek worden het is duidelijk dat het hem vrustreert dat ze nog niet iedereen kunnen opsluiten en als er geen cijfers over bekend zijn hoe weet men dan of die pillen helpen of niet het zegt wel wat maar het betekend net niets we hebben er niets aan Groeten Chaosx1

  • Hyperactief

    Hieronder de middag van dag 5 oftewel eergisteren, ook hier weer vetgedrukt mijn commentaar. Groetjes v Hyperactief

    1 Drs. W. van Tactus Instelling voor Verslavingszorg; Hoofd Behandeling en Zorg Forensische Verslavingszorg FVK ‘P. R.kliniek’ noemt verslaving een cronische ziekte en linkt dit met vroege gedragsproblemen/ pedagogische verwaarlozing en antisociaal gedrag.

    1 Dat verslaving een cronisch probleem kan worden wat mensen ziek maakt oké, maar om het op één hoop met een ziekte op zich te gooien gaat me te ver. Ook worden er teveel kenmerken die er samen mee kunnen gaan maar dat per definitie hoeven te voorspellen op één hoop gegooid, pedagogische verwaarlozing is zo'n beetje het stopwoordje voor “hulpverleners” om alles waar ze geen verklaring voor hebben op af te schuiven, lijkt de Jeugdzorg wel…

    2 We weten niet hoe we een psychiatrische stoornis in combinatie met verslaving moeten behandelen, maar hebben wel een vaste psychiater in dienst.

    2 Terwijl dit een zeer grote groep is worden hier ook onverantwoorde risico's genomen wat als het fout afloopt geheid op de pseudo psychiatrische “stoornis” afgewimpeld zal worden, gevaarlijke experimenten daar verslaafden met psychiatrische drugs vrijwel overal worden geweigerd om af te kicken…

    3 Voornamelijk persoonlijkheidsstoornissen bij hun binnen in de kliniek.

    3 Waar in alle voorgaande dagen over beweerd is dat men juist met deze groep niets kan beginnen…

    4 Krijgen steeds vaker jongeren die op jeugdige leeftijd gebruiken binnen.

    4 Tijd om het softe gedoogbeleid aan te pakken en meer geld in preventie te steken voor de nare gevolgen van gebruik …

    5 We krijgen steeds meer ervaring met verslavingszorg, we proberen om mensen verantwoord met middelen om te laten gaan.

    5 “Lekkere” ervaring is jongeren er verantwoord mee om laten gaan, als of aangetoond verantwoord gebruik bestaat, niet dus…

    6 Nemen geen verslaafden met hoge psychopathie aan.

    6 Oftewel ook hier wil men alleen geld verdienen aan de makkelijksten, terwijl de moeilijksten juist de grootste problemen veroorzaken, daarnaast zegt de psychopathie score niets over individuen, ook het tot stand komen van die score is niet zuiver…

    1a Drs. D. Verslaving- en reclasseringszorg Leger des Heils, regio Eindhoven zei dat middelenmisbruik in gezinnen gewoon is.

    1a Die gezinnen zijn er ongetwijfeld, jammer dat het niet genuanceerd werd wat tekort doet aan gezinnen waar middelenmisbruik niet voorkomt.

    2a Vind dat er te weinig aandacht is voor de verslaving zelf en teveel op psychiatrische “behandeling” gericht is die door de verslaving weer mislukt.

    2a Mee eens, de spijker op zijn kop.

    3a Er wordt teveel gekeken naar het product en te weinig naar de zorg.

    3a Wederom de spijker op zijn kop, we leven in een scoor maatschappij waar het resultaat vaak vergeten wordt…

    4a Flower power tijd heeft geen invloed meer op het beleid, die tijd is voorbij.

    4a Hier zijn ook verschillende tegenstrijdige meningen over bij de diverse sprekers die geweest zijn… Bij de anderen kreeg ik de indruk dat ze een externe zondebok zochten voor hun ondeskundigheid…

    1b Psychiater Drs. D. FPD Projectleiding Jeugd en ex Raad v Kinderbescherming meld dat 1/3 van de jongeren met een PIJ maatregel (Jeugd TBS) uit de GGZ afkomstig was (1999)

    1b Wederom het bewijs dat psychiatrie meer schaad dan baad.

    2b Toename geweldadige jeugd vanaf '90 en toename (5 tot 6 X meer dan autochtonen) van psychische stoornissen bij allochtonen.

    2b Is een logisch gevolg van toename kansarme jongeren in het algemeen en oplopende jeugdwerkloosheid waar werkgevers in de luxe positie zijn om jongeren te selecteren, neem daarbij de negatieve mediaberichtgeving die ze verder isoleert en men kan wachten op excessen… Dat de psychiatrie hier geld aan wil verdienen wat beter in jongeren zelf geïnvesteerd kan worden zegt meer over de psychiatrie dan over jongeren…

    3b Pij (bestaat sinds 1995) moet ten goede komen aan jeugdige, maar voldoet niet met de maximaal 6 jaar die dat kan duren (25 % van de PIJ gestelden duurt 4 jaar of meer) en zou net als TBS oneindig moeten kunnen zijn, geeft bij het laatste aan dat hij een kinderrechter de broer van de heer B. (die naast hem zit en onder c zo omschreven word) goed kan, en daar regelmatig mee thuis overlegt.

    3b Deze jeugdpsychihater verzwijgt aan de commissie dat jongeren vanaf 16 jaar volgens het volwassenenstrafrecht TBS kunnen krijgen, en het te belachelijk voor woorden is om de PIJ hiervoor verder op te rekken daar hij voor 75 % wel voldoet en privé te bespreken met de rechterlijke macht…

    4b Veel jongeren hebben ziekelijke geestesstoornis, alleen PIJ werd afgelopen jaar al 250 keer opgelegd.

    4b Kanslozen worden dus zo makkelijk ziek geschreven, te triest voor woorden…

    5b Heeft zo zei hij de heer V. die in de ochtend gehooird was nog even gesproken een andere ideëen over opvoeding, noemt Marokkaantjes die een prinsjesopvoeding krijgen, Antillianen uit éénouder gezinnen die anders omgaan met agressie, en vind de kloof tussen het jeugd en volwassenenstrafrecht te groot.

    5b Alsof de ideale (psychiatrische) opvoeding zou bestaan voor problemen waar jongeren in deze tijd tegenaan lopen, gaat vervolgens gauw van het allochtonen vraagstuk over op de kloof jeugd/ volwassenen strafrecht terwijl jeugdstrafrecht bedoeld is om als volwassenen met een schone lei te kunnen beginnen, en wat ik al eerder zei verzwijgt dat er wel degelijk vanaf 16 jarige leeftijd volwassen strafrecht mogelijk is…

    6b Pleit voor terugkoppeling naar Pro Justitia rapportage.

    6b Onacceptabel, daar die rapportage pseudopsychiatrisch gekleurd is en een zeer vertekend willekeurig beeld van de rapporteurs kunnen schetsen.

    7b Jongens met psychiatrische stoornis horen in psychiatrisch ziekenhuis. Vind dat in het voor en na traject te weinig psychiatrische zorg is.

    7b “De” psychiatrie moet eens stoppen met alle problemen en kenmerken te pathologiseren en van daar uit verder te beschadigen…

    8b In Amsterdam waren 24 (nu nog 20) verschillende organisaties actief op jeugdgebied, pleit voor elektronisch zorgtoezichtsysteem.

    8b Nogmaals rapportages deugen meer niet dan wel, heel wat ouders vechten tegen leugens op papier, dat koppelen is vragen om meer moeilijkheden, geen ouder zal het pikken dat een kind kapot gerapporteerd wordt op onjuistheden en/ of leugens…

    9b Psychische stoornissen vroegtijdig herkennen en er wat mee doen.

    9b Zeer veel kinderen (waaronder hele jonge) worden al aan de psychiatrische drugs gezet, waaronder tienduizenden ADHDers die amfetamineachtige stoffen toegediend krijgen die op hun beurt weer psychoses als bijwerkingen kunnen hebben, “de” psychiatrie voorziet zichzelf van toekomstig werk over de rug van vele kinderen met een pseudo-etiket wat net zo veranderlijk is als het weer…

    10b Mammoetscholen is een slechte zaak, daar leraren niet iedereen meer kan.

    10b Klopt, maar ook dat rechtvaardigt GEEN psychiatrische “behandeling”, gewoon dat beleid terugdraaien…

    11b We hoeven er geen normale mensen van te bakken met heropvoeden.

    11b Alsof de normale mens bestaat, en alsof niemand kan opvoeden, misselijkmakende beschuldigingen van ouders voor een veel complexer maatschappelijk probleem waar deze beroepsgroep zijn zakken mee probeerd te vullen…

    1c Dr. B. Onderzoeker Van M.kliniek merkt op dat kennis/ vaardigheden/ overtuiging basisbehoeften zijn, een stoornis zorgt daarbij voor een probleem, merkt vervolgens nog op dat kinderen van twee jaar het geweldadigst zijn door anderen bijvoorbeeld van een fietsje af te duwen.

    1c Alles wordt in stoornissen gezocht, zou het niet zo kunnen zijn dat de schoolmethoden gewoon niet voldoen om kinderen binnenboord te houden, daar iedereen aan een massaprodukt moet voldoen… De link met twee jarigen ontgaat me volkomen, of moeten die ook al in de psychiatrische houding gaan staan als ze de baarmoeder uitkomen…

    2c Allochtone jeugdigen hebben vaak dubbele taken zoals tolk zijn voor de ouders, hebben daarnaast ook armoedeproblemen en een extra risicofactor is zich gediscrimineerd voelen.

    2c Ook autochtone jeugdigen kunnen een hele taak erbij hebben, vooral in grote gezinnen vroeger, en ook dat was geen probleem, armoede is een algemeen probleem wat bij de kern aangepakt moet worden, ook autochtone jeugdigen die door het anders zijn op speciaal onderwijs gedumpt worden voelen zich geisoleerd c.q. afgewezen, voelt hetzelfde maar heet anders..

    3c Ouders/ gezinnen/ familie uit middenklasse loopt paralel, bij minder geschoolden niet.

    3c Als dat al zo zou zijn, dan is het probleem weer maatschappelijk en niet psychiatrisch…

    4c Door maatschappelijke comotie is er nu opeens aandacht voor effectiviteit.

    4c Lastig he die meekijkers, zo voelen ouders dat nu ook, alleen hebben die laatsten er vaak een gegronde reden voor…

    5c Theorieën gaan eindeloos mee, alleen de criteria veranderen.

    5c Waardoor er geen vergelijkend onderzoek gedaan kan worden, anders was de psychiatrie allang ontmanteld…

    6c Vind negatief van PIJ dat jeugdigen weten wanneer ze eruit komen.

    6c Alsof 6 jaar voor een jeugdige niets is, volwassenen komen er vaak nog beter vanaf…

    7c Vind dat er een grens gesteld moet worden aan het bedreigen van leraren en noemt een voorbeeld waar leraren tijdelijk niet thuis konden slapen.

    7c Lijkt me logisch, is strafbaar en dient gewoon vervolgt te worden, i.p.v. als ziek te “behandelen”

    8c We zullen vast nog wel eens op iets anders uitkomen.

    8c Wordt geantwoordt op de vraag van commissielid J. of we weer eens 10 jaar iets nieuws mogen verwachten. Oftewel dekt zich nu al vast in dat “ze” het eigenlijk niet weten…

    1d R. Psycholoog, PI Breda zei dat de GGZ bang is voor opnames uit detentie afkomstig terwijl ze weten dat er problemen van kunnen komen.

    1d De moeilijksten weren, waar hebben we dat toch meer gehoord…

    2d GGZ Breda wijst bijvoorbeeld naar Den Haag omdat gedetineerde daar vandaan komt, GGZ Den Haag wijst weer naar GGZ Breda omdat ie daar gedetineerd zat.

    2d Van het kastje naar de muur principe en weer terug, eigen belang eerst, oftewel belachelijk…

    3d Mensen die bijvoorbeeld een brood jatten horen in GGZ maar die houdt de deur dicht…

    3d Mensen behoren brood te kunnen kopen, brood met medicatiebeleg bij de GGZ is ongewenst…

    4d Is voor behandeling met medicatie, maar wijst op de vervelende bijwerkingen bij zedendeliquenten.

    4d Vervelende bijwerkingen geldt voor mensen in het algemeen, zedendeliquenten als voorbeeld eruit pakken is verkeerde misselijkmakende emotie PR wat de afgelopen weken wel meer voorbij gekomen is op maatschappelijke emotie vraagstukken…

    1e Mw. H. Directeur PI H. zei: “Gestoorden” wat versta je daaronder, maar doen net zo goed mee met programma's.

    1e Zeer goed opgemerkt, en geeft aan dat het stempeltje “gestoord” zijn niet per definitie betekend dat er niets met met mensen te beginnen is…

    1f Dhr. E. van Stichting Delinkwentie en Samenleving zei dat er terecht angsten bij mensen leven om met TBSser's in een wijk te wonen.

    1f Is de onbekendheid bij mensen waarvan ze iets weten, terwijl de vrije buurman in zijn dubbelleven wat ze niet kennen veel gevaarlijker kan zijn, dus terecht is het niet, eerder onwetendheid…

    2f Veel TBSsers die op verlof gingen en waar het goed mee ging vragen zich nu af waarom moet ik nu ook naar binnen, met dat incident heb ik niets te maken.

    2f Straffen op incidentenpolitiek voor iets wat jezelf niet gedaan heb kan nooit goed zijn voor mensen en de maatschappij in het algemeen.

    3f Meldt dat er ex-TBSsers zijn die op scholen jongeren voorlichten.

    3f Vindt ik een goede zaak, maak jongeren maar bewust dat ze beter niet binnen kunnen komen te zitten.

    1g Dhr. S. van Slachtofferhulp Nederland is voor slachtoffers die daar behoefte aan hebben te informeren of en wanneer TBSser vrijkomt of met verlof gaat, en zei dat dit al gebeurd. (Niet ieder slachtoffer wil deze info)

    1g Mee eens.

    2g Haalt de onzekerheid voor slachtoffers aan dat ze elke 2 jaar dat een verlenging dan wel beëindiging van een TBSser bij de rechter getoetst wordt veel spanningen en slopende onzekerheid geeft bij slachtoffers.

    2g Ook bij TBSsers zelf is dit zo, ook om verkapte levenslange gevangenisstraf te ontlopen zou er voor alle partijen een vaste duur aan moeten zitten die bij de zwaarte van het delict past.

    3g Merkt na het eindwoord van de voorzitter namens de slachtoffers in andere bewoordingen op, wanneer er eens wat aan maatschappelijke preventie gedaan wordt.

    3g De spijker op zijn kop, daar zoveel mogelijk slachtoffers voorkomen nog altijd de beste weg is.

    1h Mevr. N. van Buurtbewonercomité Venlo, is bang voor het onbekende nadat ze via het geruchtencircuit vernam dat de TBS kliniek de R. W. in hun buurt een huis gekocht heeft voor 4 TBSsers te plaatsen voor terugkeer naar de maatschappij en neemt het de kliniek kwalijk dat de bewoners niet vooraf over de koop op de hoogte gebracht waren.

    1h Ook al had de kliniek dit wel van te voren gemeld dan had er protest gekomen, de angst dat deze mensen in de buurt toeslaan is nergens op gebaseerd, ze zullen eerder zo ver mogelijk bij klinieken en/ of instellingen daarvandaan blijven…

    2h De kliniek heeft uiteindelijk toch de buurtbewoners in de kliniek uitgenodigt, waar mevr. N. en de meeste bewoners niet op in zijn gegaan omdat ze het risico te groot vonden. Sommige anderen wel.

    2h Die sommige anderen zijn in mijn ogen het verstandigst, wel uit onwetendheid roepen en niet gaan kijken als je de kans krijgt is op zijn zachtst gezegt vreemd, en zegt heel veel over de mensen zelf…

    3h Heeft via contacten die ze in haar omgeving had in de psychiatrie geprobeerd info te verzamelen over de risico's en niet gekregen wat haar genoeg zei.

    3h 100% risicotaxatie bestaat niet, net als de maakbare samenleving niet…

    4h Drugs is bij ex-TBSsers een extra risico, en Venlo barst al van de drugsproblematiek waaronder die wijk.

    4h Daar hebben ze een punt, een villawijk had een betere plek geweest, kunnen beleidsmakers ook eens kennis maken met mensen van de straat…

  • Hyperactief

    Hoi Chaosx1, er staat nergens in mijn bericht dat sommige bevolkingsgroepen minder snel TBS krijgen, wel goed lezen graag. Groetjes v Hyperactief