Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

'Geneesmiddelenindustrie verzint ziektes'

  • Hyperactief

    Een pseudo psychiatrisch stempeltje, en hoppa aan de pillen, als het aan psychiaters ligt getuige voor de TBS commissie dan nog het liefst gedwongen ook, maar dan niet alleen voor TBSsers maar het liefst voor de hele BOPZ waar al een wetswijziging voor ingedient is zo bleek voor dezelfde commissie. Hopelijk gebruikt de kamer het verstand nog voor het in handen komt van psychiaters en farmaceuten waar alleen muntjes tellen. Bedenk daarbij dat een zeer bekend ADHD medicijn psychoses kan oproepen, psychoses wat weer een reden kan zijn voor gedwongen opname, wat ook weer goed is voor diezelfde branche die over de ruggen van belastingbetalers het cirkeltje rond houden. Deze maatschappij is tot op het bot ziek, door mensen met alleen maar dollartekentjes in hun ogen, en laat nou net die stoornis niet in de DSM staan……:( Groetjes v Hyperactief

    'Geneesmiddelenindustrie verzint ziektes'

    LONDEN - Farmaceutische bedrijven verzinnen ziektes en overdrijven de ernst van relatief kleine gezondheidsproblemen om meer winst te maken. Ze zorgen ervoor dat gezonde mensen zich patiënt voelen en meer medicijnen gebruiken.

    Dat constateren onderzoekers van de Newcastle-universiteit in de Australische stad Callaghan.

    De geneesmiddelenindustrie produceert zware medicijnen tegen onder meer de hyperactiviteitsstoornis ADHD en het Restless legs syndroom (onrustige benen). Verder ‘medicaliseren’ farmaceutische bedrijven reguliere gezondheidsproblemen zoals de overgang.

    De resultaten van het onderzoek zijn dinsdag gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Public Library of Science Medicine. In elf studies werd onderzoek gedaan naar de commerciële instelling van de medicijnindustrie en de invloed daarvan op het publiek. ?Medische bedrijven sponsoren organisaties die veel aandacht geven aan nieuwe ziektes om hun eigen winst te vergroten?, aldus onderzoeker Graham Archard tegen het Britse dagblad The Times dinsdag.

    Door de aandacht voor relatief kleine problemen neemt de belangstelling voor serieuze gezondheidskwesties af, volgens Archard. ?Mensen hebben een bepaald bedrag te besteden aan medicijnen. Hoe meer geld ze uitgeven aan trendziektes, hoe minder overblijft voor serieuze klachten.?

    'Hippe' gezondheidsproblemen zijn niet alleen ADHD en de overgang. Klachten over seks of een gezonde portie verlegenheid zijn ook een goede bron van inkomsten voor medicijnproducenten. ?Schuchterheid wordt direct met antidepressiva bestreden en in de Verenigde Staten heeft 40 procent van de vrouwen seksproblemen sinds het bestaan van lustopwekkende medicijnen.?

    Richard Ley, woordvoerder van de associatie van Britse farmaceutische bedrijven is het niet eens met de resultaten van het onderzoek. ?Wij geven alleen informatie over de mogelijke behandeling van klachten. Doktoren schrijven de medicijnen voor, wij niet?, aldus Ley. BRON: De Telegraaf di 11 apr 2006, 10:07.

  • Alkien

    Hier wordt ik zo langzamerhand steeds zieker van….:(

    Maar daar is zeker ook wel weer een middeltje voor, voor mensen die zich mateloos lopen te ergeren aan deze mentaliteit.

    Nieuwe stoornis DSM “Ergernis”……….:(

    Groetjes,

    Alkien.

  • teveeldenker dusss somber :)

    wat is nieuw ?

    dat gebeurd al sinds de commercie er achter kwam dat er geld verdient kon worden met ziekts bv zalfjes voor lepra die gemaakt waren van ?

    maar zolang de mensen betalen en eisen dat ze geholpen worden blijft dit bestaan

    de mens zou moeten leren niet zo veel eisend te zijn en vreugde moeten vinden in bloempjes en en

    een teveeldenker dusss somber :)

  • Hyperactief

    Ik raad je eens aan de Medicijn mafia te lezen teveeldenker, dan zal je zien dat zaken nu anders liggen als voorheen. Groetjes v Hyperactief

    teveeldenker dusss somber :) schreef:

    >

    > wat is nieuw ?

    > dat gebeurd al sinds de commercie er achter kwam dat er geld

    > verdient kon worden met ziekts bv zalfjes voor lepra die

    > gemaakt waren van ?

    > maar zolang de mensen betalen en eisen dat ze geholpen worden

    > blijft dit bestaan

    > de mens zou moeten leren niet zo veel eisend te zijn en

    > vreugde moeten vinden in bloempjes en en

    > een teveeldenker dusss somber :)

  • Linda

    Raak. die laatste zin van je hyperactief

  • Linda

    Onee teveeldenker, jij schreef dat.

  • teveeldenker dusss somber :)

    Zal er eens een blik op werpen

    Maar kijk jij dan ook naar de bloempjes ? :)

    teveeldenker dusss somber :)

  • Hyperactief

    Oké teveeldenker, en voor de rest bij de topic blijven graag, voor bloemen zijn andere forums. Groetjes v Hyperactief

  • Hyperactief

    Hieronder een link met weer een verzonnen “stoornis”, wees op uw hoede mensen… Groetjes v Hyperactief

    http://www.tetrahedron.org/articles/info_schedule_battle/Anti_Government_Phobia.html%20

    Voor naar Nederlands vertalen kan men hier terecht :

    http://babelfish.altavista.com/tr

  • Hyperactief

    Mocht om de één of andere reden één of allebei de linken niet werken, kopieer de link en zet hem in de browser. Groetjes v Hyperactief