Volledig van god los zijn deze kamerleden om op incidenten politiek de weg vrij te maken voor dwangmedicatie wat als bijwerking nieuw geweld kan opleveren. Destructieve psychiaters zullen geweld altijd toeschrijven aan medicatie die niet ingenomen is, en nooit dat het juist door medicatie juist veroorzaakt kan zijn. Hele legers kinderen die nu met pseudo-“stoornissen” aan de medicatie gezet zijn, zal een aanzienlijk deel de TBSser van de toekomst zijn, mede door de bijwerkingen van medicatie. Een overheid die artikel 11 van de grondwet tart en zijn verstand niet gebruikt, vindt ik vele malen gevaarlijker dan TBSsers. De psychiatrie heeft ondanks een zeer destructief verleden een succesvolle PR campagne gevoerd, en de burgers mogen de rekening van dit wanbeleid betalen. Politici met meerdere petten op zijn niet te vertrouwen, Nederland wordt wakker !!! :(:(:( Groetjes v Hyperactief

Kamer wil tbs'ers levenslang volgen

van onze redactie politiek

DEN HAAG - Tbs'ers moeten desnoods levenslang worden geobserveerd en gecontroleerd. Dat vindt de Tweede Kamer. Momenteel kunnen tbs'ers na hun straf nog maximaal drie jaar worden gevolgd. De commissie-Visser, die het Nederlandse tbs-stelsel onder de loep nam, heeft geadviseerd die termijn op te rekken tot negen jaar. Volgens de Kamer gaat dat niet ver genoeg.

Sommige tbs-gestraften zijn en blijven levensgevaarlijk. Deze psychisch gestoorde delinquenten kunnen volgens deskundigen alleen verantwoord in de samenleving terugkeren als ze bijtijds hun medicatie innemen. Hen slechts drie of negen jaar lang controleren is voor die groep volstrekt onvoldoende, denkt de Kamer. Die pleit daarom voor een maatregel die meer op maat is gesneden. Op die manier kan het toezicht op een individuele tbs'er soms minder en soms meer dan de maximale negen jaar duren.

De commissie wil dwangmedicatie toestaan voor de duur van zes jaar. Daarna moet daarover opnieuw een beslissing worden genomen. Een meerderheid van de Kamer vindt echter dat bijvoorbeeld psychoten of ernstig gestoorde zedendelinquenten direct levenslang verplicht kunnen worden medicatie te slikken.

De commissie-Visser krijgt steun voor het voorstel om een onafhankelijk orgaan met deskundigen op te richten, een zogeheten expertisecentrum Forensische Psychiatrie. Dat moet besluiten of een tbs'er terecht voor verlof in aanmerking komt, hoe lang het verlof mag duren en of iemand uiteindelijk geen verlof meer nodig heeft en zonder toezicht verder kan.

De VVD wil dat ook gewone burgers deel uitmaken van het onafhankelijke beoordelingsorgaan. ,,Het college bestaat dan uit een rechter, een gedragsdeskundige en een leek'', aldus VVD-Kamerlid Frans Weekers. BRON: Nederlands Dagblad !!!