Forum voor antipsychiatrie pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

antipsychiatrie.startpagina.nl/prikbord

U kunt geen nieuwe berichten plaatsen op dit prikbord.

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: DiscussielijstNieuw berichtZoekenLog inPrint
 • Uitgeklapt op datum • Uitgeklapt met draadjes

Gevaarlijke medicatie bij dementie !!!

Gepost door: Hyperactief A-P ()
Datum: 02 februari 2008 23:31

Ook hier lees en huiver, psychiatrische middelen die NIET helpen toedienen aan ouderen vergroten het risico dat ouderen eerder kunnen vallen, wat de kassa in de vorm van pijnstillers of bij een gebroken heup in de vorm van operatiemiddelen opnieuw doet rinkelen. Maar nog erger de kans op beroertes verhogen, wat mijns inziens dan neerkomt op een nieuwe vorm van euthanasie die onder natuurlijke dood weggerapporteerd wordt. Maar oh wee als er één iemand in het alternatieve circuit zo zou doodgaan, dan was Nederland te klein en diende alles en iedereen aan de hoogste boom opgehangen te worden, met regelmaat "natuurlijk" doodgaan door middelen is schijnbaar minder erg, want ik heb nog niets gelezen over een eventueel strafrechterlijk onderzoek... Wel is het goed dat het nu eindelijk officieel naar buiten gekomen is, beter laat dan nooit. Voor nabestaanden van slachtoffers is het gezien de officiële internationale waarschuwingen diep treurig, dat het niet eerder opgepakt is. Wij lopen al jaren op deze gevaren te wijzen... Groetjes v Hyperactief

<b>Gebruik van antipsychotica in verpleeghuizen bekritiseerd</b>
Van onze verslaggeefster Ellen de Visser
gepubliceerd op 02 februari 2008 06:39, bijgewerkt op 2 februari 2008 09:05

<b>NIJMEGEN -</b> Ruim eenderde van de dementerende bewoners in verpleeghuizen krijgt medicijnen tegen psychoses, terwijl die meestal niet werken en ernstige bijwerkingen hebben. Antipsychotica verhogen de kans op een beroerte en maken dementerenden suf en stram, waardoor ze sneller vallen.

Dat blijkt uit promotie-onderzoek van verpleeghuisarts Sytse Zuidema aan het UMC St Radboud in Nijmegen. Zuidema concludeert dat tweederde van de dementerende verpleeghuisbewoners een middel krijgt om hun problematische gedrag tegen te gaan. Naast antipsychotica gaat het om angstremmers, slaappillen en antidepressiva.

Uit het onderzoek blijkt dat het onrustige en agressieve gedrag, waarvoor de antipsychotica vaak worden voorgeschreven, vaak niet verdwijnt. De medicijnen zouden soms juist vanwege hun sufmakende bijwerking worden voorgeschreven, om het overbezette personeel en de andere bewoners te ontlasten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft mede daarom vorig jaar onverwachte controles uitgevoerd. Die controles waren gericht op alle vrijheidsbeperkende maatregelen, waaronder sufmakende medicatie.

In Nederlandse verpleeghuizen verblijven ruim dertigduizend bewoners met dementie. <b>BRON:</b> de Volkskrant.


Onderwerp Geschreven door Gepost
  Gevaarlijke medicatie bij dementie !!!
Hyperactief A-P 02/02/2008 23:31
 

Re: Gevaarlijke medicatie bij dementie !!!

&amp;&amp;&amp; 04/02/2008 20:20
 

Re: Gevaarlijke medicatie bij dementie !!!

Hyperactief A-P 04/02/2008 23:20
Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, je hebt geen toestemming voor het posten van berichten in dit forum.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - antipsychiatrie.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep