Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

Psychiatrisch patiënt psychiater in België !!!

  • Hyperactief

    Lees en huiver, een Belgische psychiater die in Nederland daders “behandeld”, maar zelf een dader blijkt te zijn. Hieruit blijkt maar weer dat er zelfs tussen buurlanden geen goede communicatie is, want je zou met het huidige Europa mogen verwachten, dat als je in het ene land uitgerangeerd bent, je dat automatisch in een ander land ook bent. Niet dus.:( Zijn er hier lezers die van nabij zulk soort zaken kennen ??? Groetjes v Hyperactief

    Belgisch psychiatrisch patient is zelf psychiater in Nederland

    De ophef rond psychiater Vincent Martin uit Sint-Niklaas, die vorige week werd veroordeeld wegens aanranding en verkrachting van patiëntes, krijgt een uitloper in Nederland. Tot begin dit jaar mocht Martin immers in Rotterdam veroordeelde daders behandelen die in een instelling geïnterneerd waren.

    “In november 2003 zat Martin als patiënt in een inrichting in België nadat hij wegens seksueel misbruik in verdenking was gesteld. Begin 2004 zat hij in een Nederlandse inrichting, als behandelaar van daders”, luidt het.

    psr (belga)10/10/2005 Bron: Het Nieuwsblad België.

    03 oktober 2005

    Gerechtspsychiater Martin veroordeeld

    photo news

    Uit het archiefVincent Martin: de pijnlijke val van een BV-psychiater

    BRUSSEL - Gerechtspsychiater Vincent Martin is voor de rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot 4 jaar voor seksueel misbruik van patiënten.

    De slachtoffers waren bij de arts in therapie. Hij werd ook verdacht van de verkrachting van een vijfde vrouw maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

    De psychiater is voor 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet, moet zich laten behandelen door een andere psychiater en mag geen contact met zijn slachtoffers hebben. Wel mag hij zijn beroep nog verder uitoefenen.

    In lang vervlogen tijden was de neuropsychiater Vincent Martin (48) uit Sint-Niklaas nog deskundige in het panel van het populair-wetenschappelijk programma Hoe?Zo!, met Bart Peeters. De voorbije jaren passeerde hij verschillende keren als expert-gerechtspsychiater in Terzake, Koppen, De Zevende Dag en Telefacts. Maar Martin was veel meer dan alleen een mediafiguur. Het was onder meer onder zijn deskundige leiding dat de veelbesproken robotfoto's van de Bende van Nijvel gemaakt werden.

    Het mediasucces lokte nieuwe patiënten naar de praktijk van dokter Martin. Vooral vrouwen. En ook al ontkende hij de feiten eerst, blijkbaar had dokter Martin het toch bijzonder moeilijk om de afstand dokter-patiënt te bewaren. De zeven vrouwen die de voorbije jaren een klacht indienden, vertelden onafhankelijk van elkaar en zonder dat ze elkaar echt kennen, een vergelijkbaar verhaal.

    Hetzelfde patroon komt altijd terug, zo staat te lezen in het gerechtelijk dossier. ,,Eerst is er zeer geleidelijk knuffelen, dan massage en nog later kwam het zelfs tot seksuele handelingen met ejaculatie van de arts op het lichaam van de vrouwen.'' me, kld Bron: DS De Standaard België.

    zaterdag 01 oktober 2005

    Vincent Martin: de pijnlijke val van een BV-psychiater

    De dokter kon zijn handen niet thuishouden

    De bekende gerechtspsychiater Vincent Martin (48) staat in Dendermonde terecht wegens seksueel misbruik van zeven patiënten. ,,Machtsmisbruik door iemand die gezag uitoefende over de slachtoffers'', vinden de burgerlijke partijen. ,,Ze hebben niks tegen hun zin moeten doen'', zeggen Martin en zijn advocaat, Jef Vermassen, in koor. Maandag hoort Martin wat de rechter ervan vindt. Hij riskeert vijf jaar cel. DS De Standaard België (archief).

  • Hyperactief

    Hieronder een stukje van netwerk TV over de Belgische psychiater die hier in Nederland in een TBS kliniek daders “behandelde”. Dader “behandeld” dader.:?:?:? Zie onderaan bij bron op welke datum deze uitzending (wat daar na de aankoop nog van over is) te vinden is. Voor de rest zag ik dat meer info hierover nog op misbruikdoorhulpverleners te vinden is. Groetjes v Hyperactief

    De Belgische psychiater Vincent M. is vorige week veroordeeld tot vier jaar voorwaardelijk voor seksueel misbruik van patiënten. Zeer pikant is dat hij tot februari in Nederland werkzaam was in een tbs-kliniek. In Netwerk het verhaal van twee patiëntes die misbruikt werden door hun therapeut. Een van hen was in behandeling bij M.

    Streams

    Omdat de reportage over de slachtoffers van seksueel misbruik door hun therapeut is aangekocht en de rechten niet bij Netwerk liggen, is het helaas niet mogelijk de streams van die reportage aan te bieden. De reactie van KNMG is wel online terug te zien (streams bovenaan deze pagina).

    Schuldig

    Psychiater M. werd vorige week schuldig bevonden aan aanranding van twee vrouwen en verkrachting van vier. Het misbruik vond plaats in de periode 1999-2003. Sommige vrouwen waren vroeger verkracht, anderen hadden een incest verleden. Ze waren hiervoor bij M. in behandeling.

    Knuffels

    De patiëntes legden allemaal een soortgelijke verklaring af: de therapeut won hun vertrouwen, gaf ze knuffels, zoende ze en randde ze vervolgens aan. In sommige gevallen ging het zelfs om verkrachting.

    'Schokkend'

    De rechter zei daar vorige week over: “Het is schokkend hoe de beklaagde de toestand van zijn slachtoffers misbruikte. Seksueel contact was voor hem de normaalste zaak van de wereld. (…) Het enige dat telde, was het bevredigen van zijn eigen lusten.”

    Landelijke bekendheid

    M. verwierf landelijke bekendheid door zijn deelname aan televisieprogramma’s. Hij was onder andere als deskundige te zien in het wetenschappelijke programma Hoe?Zo! en de actualiteitenrubriek Terzake.

    Tbs-kliniek

    Onlangs werd ook duidelijk dat M. enige tijd in Nederland in tbs-kliniek De Kijvelanden bij Rotterdam heeft gewerkt. De Kijvelanden zegt bij zijn aanstelling niets te hebben geweten van de achtergrond van M. of het strafrechtelijk onderzoek tegen hem. In februari kwam echter wel aan het licht wat M. op zijn kerfstok had en werd hij ontslagen.

    Slachtoffer van eigen therapeut

    In Netwerk het verhaal van twee patiëntes die slachtoffer werden van hun eigen therapeut. Ook een reactie van KNMG, de landelijke artsenfederatie. Hoe kan iemand met een dergelijke achtergrond toch in het buitenland aan de slag?

    Vragen

    Tweede-Kamerlid Jan de Wit (SP) heeft gisteren vragen aan minister Donner van Justitie gesteld over de kwestie. Bron: Netwerk TV archief (dinsdag 11 oktober), waar de reactie op de uitzending ook nog te bekijken is via de computer.

  • Alkien

    Dit is dus echt bij de wilde beesten af. Ik heb de uitzending gezien en kon niets anders dan mijn walging hierover uitspreken.

    Dat zo'n man in zijn geboorteland gewoon maar even vijf jaar voorwaardelijk krijgt en zijn beroep gewoon mag blijven uitoefenen en ja hoor, de nederlanders die weer eens nergens van op de hoogte zijn, waar hij gewoon verder kan gaan met zijn werk.

    Het systeem van internationale “misdaad” deugde al niet maar nu met dit soort praktijken weet ik het wel heel zeker…..psychiaters wordt de hand boven het hoofd gehouden……..althans zo komt het op mij over, ze mogen kennelijk alles maar doen.

    Alkien.