Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

Gevaarlijke medicatie bij dementie !!!

 • Hyperactief A-P

  Ook hier lees en huiver, psychiatrische middelen die NIET helpen toedienen aan ouderen vergroten het risico dat ouderen eerder kunnen vallen, wat de kassa in de vorm van pijnstillers of bij een gebroken heup in de vorm van operatiemiddelen opnieuw doet rinkelen. Maar nog erger de kans op beroertes verhogen, wat mijns inziens dan neerkomt op een nieuwe vorm van euthanasie die onder natuurlijke dood weggerapporteerd wordt. Maar oh wee als er één iemand in het alternatieve circuit zo zou doodgaan, dan was Nederland te klein en diende alles en iedereen aan de hoogste boom opgehangen te worden, met regelmaat “natuurlijk” doodgaan door middelen is schijnbaar minder erg, want ik heb nog niets gelezen over een eventueel strafrechterlijk onderzoek… Wel is het goed dat het nu eindelijk officieel naar buiten gekomen is, beter laat dan nooit. Voor nabestaanden van slachtoffers is het gezien de officiële internationale waarschuwingen diep treurig, dat het niet eerder opgepakt is. Wij lopen al jaren op deze gevaren te wijzen… Groetjes v Hyperactief

  Gebruik van antipsychotica in verpleeghuizen bekritiseerd

  Van onze verslaggeefster Ellen de Visser

  gepubliceerd op 02 februari 2008 06:39, bijgewerkt op 2 februari 2008 09:05

  NIJMEGEN - Ruim eenderde van de dementerende bewoners in verpleeghuizen krijgt medicijnen tegen psychoses, terwijl die meestal niet werken en ernstige bijwerkingen hebben. Antipsychotica verhogen de kans op een beroerte en maken dementerenden suf en stram, waardoor ze sneller vallen.

  Dat blijkt uit promotie-onderzoek van verpleeghuisarts Sytse Zuidema aan het UMC St Radboud in Nijmegen. Zuidema concludeert dat tweederde van de dementerende verpleeghuisbewoners een middel krijgt om hun problematische gedrag tegen te gaan. Naast antipsychotica gaat het om angstremmers, slaappillen en antidepressiva.

  Uit het onderzoek blijkt dat het onrustige en agressieve gedrag, waarvoor de antipsychotica vaak worden voorgeschreven, vaak niet verdwijnt. De medicijnen zouden soms juist vanwege hun sufmakende bijwerking worden voorgeschreven, om het overbezette personeel en de andere bewoners te ontlasten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft mede daarom vorig jaar onverwachte controles uitgevoerd. Die controles waren gericht op alle vrijheidsbeperkende maatregelen, waaronder sufmakende medicatie.

  In Nederlandse verpleeghuizen verblijven ruim dertigduizend bewoners met dementie. BRON: de Volkskrant.

 • &&&

  o ja, dus 1 derde van onze demente ouderdom is tegenwoordig al psychotisch?? die zijn gek.

  wij vroegen het vroeger ook weleens aan een ouder iemand. die kwam dan zo aan tafel zitten en deed dan een doosje open en begon er allemaal pilletjes uitte halen en uit te spreiden. zo zeiden we, aan de drugs??

  tzag er echt niet gezond uit.

  wat je zegt: ‘natuurlijk dood’ is een schande, maar deze ‘natuurlijke dood’ is toegelaten.

  zo is deze cultuur. niet zo veel huizen verderop is het bloedheet en zitten de vliegen heel de dag op je naakte bassie en heb je niets te eten… dan ga je ‘natuurlijk dood’. en hier rekken en lengen we het tot in het eind der tijden en dat maakt ons dan zo gelukkig. de weegschaal hangt een beetje door aan de noordelijke kant…!

  de ouwetjes agressief….

  dat zou een mens toch genoeg moeten zeggen wel??

 • Hyperactief A-P

  Waar het mij omgaat &&&, is dat er gevaarlijke middelen aan ouderen gegeven worden die niets bijdragen, ja tenzij er een dubbele eugenetica agenda bestaat voor levensverkorting van mensen die geld kosten en niet meer productief zijn, die indruk wordt mijns inziens wel gewekt zo… Antidepressiva onderdrukt ook, en draagt dus ook niets in positieve zin bij. Kijk dat er nu soms tot in het oneindige gerekt wordt klopt, maar is een andere discussie, maar deze medicatie bewerkstelligt juist het tegenovergestelde, namelijk levensverkorting. Ouderen hebben vaak minder weerstand en eten soms ook slechter, en is het dus dubbel oppassen met middelen als deze… Groetjes v Hyperactief