Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

Politici weten niets van opvoeding (Gouda) !!!

  • Hyperactief A-P

    Met onderstaand stuk dat drillen averechts werkt ben ik het geheel eens. Dat politici niets van opvoeding weten is ook niets nieuws onder de zon, ik was verbijsterd over de harde toon van het kamerdebat zonder dat er concrete oplossingen aangedragen werden, laat staan dat de politiek eens de hand in de eigen boezem steekt om te evalueren wat voor ondoordachte maatregelen uit het verleden deze problemen verder gevoed en gecreëerd hebben. Voor je oplossingen kunt bedenken, zal je eerst de problemen moeten analyseren, maar op de echte problemen rust een taboe. Ronduit eng en gevaarlijk zijn de gedachten om jongeren vooraf door middel van psychiatrische pseudo-etiketjes in te delen in mogelijke crimineel of niet. Ook hier blijkt uit dat dit land niets van het verleden heeft geleerd, en mijns inziens fascistische trekjes vertoont… Groetjes v Hyperactief

    'Politici weten niets van opvoeding'

    Door BAS LEVERING

    GOUDA - Als politici over opvoeding gaan praten is het oppassen geblazen. Ze gaan er veel te gemakkelijk vanuit dat je de opvoeding kunt inzetten voor het oplossen van allerlei maatschappelijke problemen, zegt pedagoog Bas Levering in dit opiniestuk.

    Twintig jaar geleden zijn ze daar weer uitgebreid mee begonnen. Geschrokken van de stijging van de criminaliteit onder de jeugd riep de toenmalige minister president Lubbers plotseling om ‘kampementen’. Een verspreking, bekende hij later, maar die Lubbers-opvoedkampen voor delinquente jongeren op militairistische grondslag kwamen er wel. Ze werden na een aantal jaren wegens algehele mislukking ook weer opgeheven.

    De vergelijkbare aanpak in de rijksinrichting Den Engh en op de Glen Mills scholen was ook tot mislukken gedoemd. We wisten uit onderzoek al langer dat een dergelijke aanpak niet werkt. Sinds kort is bekend geworden dat de aanpak zelfs een averechtse uitwerking heeft. De jongeren komen er slechter uit dan ze er ingingen en vervallen sneller weer tot crimineel gedrag dan die jongeren die in gewone strafinrichtingen werden opgesloten.

    De NVO, de beroepsvereniging van pedagogen, doet eigenlijk nooit algemene uitspraken. Maar over de ineffectiviteit en de onwenselijkheid van opvoedkampen spreekt de vereniging zich al jaren met één heldere stem uit.

    Burgemeesters zijn in Nederlandse gemeenten verantwoordelijk voor de openbare orde. Ook de gemeente Ede kampt al jaren met problemen die veroorzaakt worden door Marokkaanse jongeren. De nieuwe burgemeester, oud-staatsecretaris van Defensie Van der Knaap, roept luid en duidelijk dat hij de jongens wil heropvoeden. Dat kan hij alleen doen als hij geen weet heeft van de mislukkingen op dat gebied in de afgelopen decennia en omdat niemand hem daar blijkbaar iets van vertelt. Zijn krachtige aanpak valt goed bij de bevolking. Het succes van de heropvoedingsgedachte berust op een hardnekkig misverstand. Als Van der Knaap de ruimte zou krijgen om de jongeren te interneren heeft hij ze natuurlijk wel uit de wijk verwijderd en zijn de problemen met de openbare orde voorlopig opgelost.

    Dat de problemen voor de jongeren blijkbaar niet zijn opgelost en voor zijn stad op termijn ook niet, interesseert hem blijkbaar niet. Steeds vaker wordt de etnische achtergrond van de jongeren bij naam genoemd. Nu ambulancepersoneel in Amsterdam en buschauffeurs in Gouda zijn belaagd, is het taboe daarop opgeheven. Burgemeester Cohen, die in discussie met een voormalige wethouder nog liefkozend van ‘onze @!#$-Marokkanen’ sprak, spreekt nu andere taal. En natuurlijk zijn er grenzen. Overheidsdienaren moeten worden beschermd en burgers ook. Dat is bij uitstek de taak van de burgemeester. Maar waar is de weerstand tegen overkill?

    Als Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer roept dat hij onze mililtairen uit Uruzgan wil terughalen om ze in te zetten in de Goudse wijk Oosterwei, reageert slechts een enkel Kamerlid verontwaardigd en krijgt hij van niemand effectief weerwoord. Deze krant vatte het spoeddebat met minister Ter Horst van vorige week donderdag samen onder de kop ‘Relschoppers genadeloos straffen.’

    Er zijn wel burgemeesters met verstand van opvoeding, maar je moet ze met een lantaarntje zoeken. Voorzitter Marchouch van het Amsterdamse deelgemeente Slotervaart heeft veel kennis van wat er in de Marokkaanse gezinnen in zijn wijk omgaat.

    Hij steekt zijn opvatting over hoe mensen zich in de openbare ruimte te gedragen hebben niet onder stoelen of banken en is niet te beroerd om een al te brutaal jongetje voor het oog van de camera op zijn nummer te zetten.

    Hij schroomt niet om het islamitisch onderwijs aan de kaak te stellen als het leerlingen tegen de Nederlandse samenleving opzet. Marcouch is ‘burgemeester’ van een deelgemeente vol problemen, maar hij gaat ze op een veelzijdige manier te lijf. Hij wekt niet de indruk alle problemen in de komende jaren wel eventjes op te lossen en toch zou ik niet weten bij wie die problemen in betere handen zouden zijn.

    Of burgemeester Cornelis van Gouda veel verstand van opvoeding heeft weet ik niet, maar hij heeft het als het om de problemen in Oosterwei gaat veel minder slecht gedaan dan velen beweren.

    Het aanspreken van de Marokkaanse gemeenschap, waar de Kamer nu om roept, zegt hij sinds zijn aantreden in 2001 al in de praktijk te brengen. Die aanpak van ‘oppakken, aanpakken en aanspreken’ heeft ook succes gehad. De criminaliteit was inmiddels gedaald en het veiligheidsgevoel gestegen. De eerder in de straten aangebrachte camera’s waren ook al verwijderd (deze hangen er inmiddels weer).

    Dat zijn gemeentebestuur de overlast zou bagatelliseren noemt burgemeester Cornelis een fabeltje dat in de wereld wordt gebracht door mensen die het woord niet eens kunnen schrijven. Voor iemand die draagvlak van de bevolking wenst en nodig heeft lijkt me dat weer een opmerking die over zijn aanpak het ergste doet vrezen.

    Waar ik weinig burgemeesters in de recente discussie over de acute problemen over gehoord heb, is over het vroegtijdig onderkennen van criminelen in de dop. Minister Rouvoet wil van alle Nederlandse kinderen een risicoprofiel laten opstellen. Probleem is nu dat in het geval iemand op het slechte pad terecht komt met terugwerkende kracht wel factoren aan te wijzen zijn die daaraan waarschijnlijk hebben bijgedragen, maar dat voorspellen in het individuele geval onmogelijk is. Dat preventie in die zin onmogelijk is, zou ook iedereen moeten weten. Er zit dus weinig anders op dan onvermoeibaar door te gaan de omstandigheden van de kinderen die gevaar lopen te verbeteren.

    Het is misschien niet zo erg dat burgemeesters weinig verstand van opvoeding hebben, zolang ze er maar van doordrongen zijn dat ze de opvoeding niet kunnen inzetten voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Als landelijke politici zich dan maar realiseren dat ze met hun oproep aan de minister om het genadeloos straffen van de relschoppers mogelijk te maken de problemen niet verhelpen, maar op plaatsen waar niets aan de hand is wellicht juist creëren.’’ BRON: AD donderdag 02 oktober 2008.

  • Hyperactief A-P

    Geweldig, dit is een korpschef naar mijn hart, net als de burgemeester aldaar die ook in niet mis te verstane woorden een halt probeerde toe te roepen aan de veel schadelijkere stemmingmakerij. Je ziet het met meer items waar cijfers dalen, dat de media aandacht een beeld geeft alsof het bijvoorbeeld met 600 % gestegen is. Die 600 % stijging komt dan voor conto van de media aandacht… Groetjes v Hyperactief

    106 Teletekst vr 03 okt

    ***************************************

    Korpschef:Kamer zaait verdeeldheid

    ***************************************

    ` De problemen met Marokkaanse jongeren

    in Gouda zijn door een deel van de

    media en de Tweede Kamer opgeklopt.Dat

    zegt korpschef Stikvoort van de regio

    Hollands-Midden.

    Volgens Stikvoort hebben politici de

    mond vol van integratie,maar scheuren

    ze zelf de samenleving uiteen.Met hun

    drang om electoraal te scoren

    ondermijnen ze het gezag,vindt hij.

    Stikvoort zegt dat hij klaar is met

    politici die iets kleins heel groot

    maken en daarna zeggen dat de politie

    haar werk niet goed doet.De regio heeft

    volgens hem vaker last van autochtone

    jongeren die snuiven,zuipen en spuiten.

    ***************************************

    volgende nieuws weer&verkeer sport

    –> –> –> –> BRON: NOS Teletekst !!!

  • Hyperactief A-P

    Hieronder een goed stukje journalistiek waar ik me helemaal in kan vinden. Verdeel en heers om groepen tegen elkaar op te zetten is uiterst verwerpelijk. Men kan een tijdje een deel van de wereld voorliegen, maar niet de hele tijd de hele wereld… Groetjes v Hyperactief

    Gouda - feiten, politiek en media

    Sjarrel Massop

    Recente gebeurtenissen in Gouda lieten weer eens haarscherp zien

    hoe opportunistisch ‘de politiek’ - zonder de feiten te controleren -

    met maatschappelijke gebeurtenissen omgaat. Interpreteren van feiten

    is altijd subjectief, maar verdraaiing en gebruik voor de eigen

    politieke argumentatie, vind ik verderfelijk. Bovendien is de

    tendentieuze berichtgeving van ‘de media’ één van de oorzaken

    van het politiek feitenmisbruik.

    De combinatie van tendentieuze manipulatie en opportunistische

    interpretatie levert een totaal vertekend beeld van de werkelijkheid

    op. Vooral populistische politici zijn bedreven in deze aanpak. De

    landelijk besproken Goudse wijk Oosterwei was deze keer hun doelwit,

    ik woon daar op een afstand van nog geen honderd meter, doe er de

    boodschappen en ken de situatie goed.

    Feitenmisbruik

    “Fact check” (feitencontrole) is een project van de Fontys Hogeschool

    voor de Journalistiek in Tilburg. Studenten onderzochten de ware

    toedracht van wat er in Gouda op 10 september 2008 gebeurde.

    Hier een paar van hun bevindingen.

    Eerst het nieuwsbericht, waarmee alle media uitpakten. Een

    steekincident en een beroving waren de druppel bij bovenmatige

    overlast. Connexxion besloot in Oosterwei geen bussen meer te laten

    rijden.

    Wat waren de feiten? Pikantste feit: de beroving vond niet plaats

    in Oosterwei, maar in een andere wijk van Gouda. Niemand was nog

    aangehouden. Woordvoerster van de gemeente Gouda: "Het was voor

    ons een verrassing te horen dat Connexxion niet meer door de buurt

    Oosterwei reed, omdat de beroving daar niet plaatsvond. Chauffeurs

    hebben wel vaker last van jongeren in Oosterwei." Persvoorlichter

    van het politiekorps Hollands Midden: "De beroving vond plaats aan

    de Middenmolenlaan. Dat is in de omgeving van Oosterwei, maar niet

    in de wijk zelf."

    Ook de details wisselden, afhankelijk van de geïnterviewde. Connexxion

    spreekt over een messteek in de hals van de chauffeur die "een vitale

    ader“ op een haar na miste. De politie heeft het over ”een simpele

    beroving zonder geweld" en de persvoorlichter van het korps zegt dat

    met een mes is gedreigd, maar niet gestoken. De krant Metro geeft

    als achtergrond dat de chauffeur geen wisselgeld wilde afstaan en

    daarom gestoken werd. De Telegraaf meldt dat de chauffeur geld

    afstond “om verder bloedvergieten te voorkomen”.

    Saillant detail was dat mijn vriendin over een Nederlandse passant

    die voor de televisie geïnterviewd werd, zei: "Ík ken die man,

    hij is een psychiatrisch patiënt die als dakloze wegens wangedrag

    regelmatig eruit gegooid is en veel bonje maakt."

    Commentaar. De Middenmolenlaan ligt in Goverwelle, een vrij nieuwe

    wijk met laagbouw en ééngezinswoningen, waar weinig culturele

    minderheden wonen. Wat er precies gebeurde, is dus nog niet vast

    te stellen. Wel is duidelijk dat het voorval niet meer dan een

    incident was. De gebeurtenis heeft het karakter van een doodnormale

    ruzie. De media en de politiek hebben er een opgeklopte heisa van

    gemaakt. Goede politiek is gebaseerd op een subjectieve interpretatie

    van feiten. Negeren, verdraaien en bewerken van feiten, daarentegen,

    is de kluit belazeren. Dat gebeurde met de situatie in Gouda.

    Brug tussen gelovigen

    Oosterwei is een probleemwijk. Niet vanwege de mensen die er wonen,

    maar door het achterstallige onderhoud en de slechte infrastructuur.

    Er staan veel flats en er woont een grote concentratie Marokkanen.

    De sociale problemen zijn ernstig: grote werkloosheid, weinig scholen

    en slechte wegen. Ze vertalen zich echter niet in agressie en

    straatgeweld. Dat komt, omdat de Marokkaanse bewoners een hechte

    gemeenschap vormen die een sterke sociale controle uitoefenen. Er

    zijn incidenten, omdat jongeren zich verzetten en zich aan die

    controle willen onttrekken.

    Dat zien we in elke gemeenschap.

    Ik vind het geen onveilige buurt waar het slecht toeven is.

    Ik doe in de supermarkt zeker twee keer per week boodschappen

    en heb nog nooit problemen ondervonden of me bedreigd gevoeld.

    Integendeel de Marokkaanse gemeenschap is hartelijk en staat

    open voor anderen. Er zijn Marokkaanse winkels waar je prima

    spullen kunt kopen en voorkomend bediend wordt. In het buurtcentrum

    worden veel activiteiten georganiseerd en spelen de Marokkaanse

    vrouwen een hoofdrol. Er staat een moskee en honderd meter verderop

    een christelijke kerk. De twee geloofsgroepen hebben een blauw pad

    tussen de kerk en de moskee aangelegd dat de onderlinge verbondenheid

    tussen de gemeenschappen symboliseert. Al geruime tijd vinden er

    activiteiten plaats om de buurt te verbeteren.

    Niet meegaan

    Ik pleit voor zorgvuldige berichtgeving en bestrijding van valse

    voorlichting. Ik hekel de tendentieuze interpretatie van vooral

    rechtse, maar ook linkse politici die een onbeduidend incident

    uit hun verband @!#$. Het Goudse voorval is bewerkt en verdraaid

    om moedwillig de Marokkaanse gemeenschap te stigmatiseren. Rechts

    doet dat en links ontzenuwt dat niet, omdat het zelf in het stigma

    gelooft.

    Het is de verantwoordelijkheid van media en politiek maatschappelijke

    gebeurtenissen correct weer te geven. Ze deden dat rond Gouda niet

    en zette de gehele Marokkaanse gemeenschap in Nederland in een

    volstrekt verkeerd daglicht.

    Het verbaasde me erg dat ook linkse

    politici hun betoog begonnen met de opmerking dat er inderdaad

    problemen zijn met de Marokkaanse jongeren. Dat zal best, maar elke

    willekeurig andere groep jongeren kent problemen.

    Meegaan in de grove generalisaties van rechtse politici maakt het

    onmogelijk hun al of niet openlijke racisme te bestrijden. En dat

    moeten we voorkomen. Zeker in een periode, waarin volksvertegen-

    woordigers de rijen sluiten om de economische crisis te beteugelen. BRON: Nieuwsbrief: SOLIDARITEIT Commentaar 104 - 12 oktober 2008

  • &&&

    ja, ik heb ook ontzag voor die politieman!

  • &&&

    mooi zo'n blauw pad.