Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

Olympische spelen Rogge

  • &&&

    Olympische spelen en elke andere internationale sport, zou een aangelegenheid moeten worden van het departement Defensie.

    Volksgezondheid zou zich moeten richten op het gratis maken van sporten in de wijken.

    En voor wat betreft Rogge…

    nou heeft die man zo'n gezonde achternaam…

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacques_Rogge

    en dan nog… beweert hij als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comitee

    http://nos.nl/artikel/393552-twijfel-ioc-over-fastfoodsponsoren.html

    dat de Sport Spelen, niet zonder fast food kunnen… en dus wordt McDonalds en CocaCola verlengd. …

    McDonalds

    bron wiki:

    Kritiek

    McDonald's ligt voortdurend onder vuur van critici zoals de milieubeweging, vakbonden en experts op het gebied van de volksgezondheid. Zij beschuldigen McDonald's onder meer van het uitbuiten van ongeschoolde arbeiders, ecologische schade, de verkoop van ongezonde, niet voedzame voeding, de productie van verpakkingsafval, uitbuitende reclame (vooral gericht op kinderen) en medeschuldigheid aan het lijden en de uitbuiting van dieren.

    In 2007 meldde de FNV dat McDonald's gebruik maakt van kinderarbeid voor het maken van de speeltjes van het Happy Meal. Kinderen zouden meer dan 16 uur per dag moeten werken voor een loon waarvoor ze nog geen McDonald's menu kunnen kopen. Dit bericht werd bevestigd door de HKCTU, de Hong Kong Confederation of Trade Unions, een zusterorganisatie van de FNV.

    In 2004 bezorgde Morgan Spurlocks documentaire Super Size Me negatieve publiciteit voor McDonald's, met suggesties dat het eten van McDonald's zwaar bijdroeg aan de toename van de zwaarlijvigheid in de Verenigde Staten. De filmmaker at en dronk een maand achtereen driemaal per dag bij McDonald's. Hij kwam 11,1 kilo aan, werd depressief, kreeg een chronische hoofdpijn en verloor zijn interesse in seks. Spurlock beperkte zich bij zijn inname zoveel mogelijk tot de zogenaamde Super Size Menu's. Een journalist van het Algemeen Dagblad die in Nederland eveneens een maand bij McDonald's ging eten, koos juist voor laagcalorische maaltijden en viel zes kilo af. Wel erkende hij enkel tot dit resultaat te zijn gekomen onder streng toezicht van een diëtiste.

    Om toch een ecologischer imago te krijgen vervangt McDonald's het rood in haar logo door groen. Tegen eind 2009 zullen de eerste 100 Duitse restaurants een groen logo hebben. Dit logo duikt ook steeds meer in Nederland op.

    Op dinsdag 26 januari 2010 oordeelde de rechter over een ontslag wegens het toevoegen van een plakje kaas aan een hamburger voor een McDonald's collega begin maart 2009. Dit tegen de huisregels van McDonald's in. De rechter oordeelde het ontslag als onterecht en te zwaar. De vrouw kan niet opnieuw aan de slag bij McDonald's maar krijgt wel vijf maanden salaris.

    McDonald's ligt ook onder vuur door dierenrechtenorganisatie PETA, die, net als bij KFC, beweert dat McDonald's-medewerkers erg wreed zijn voor kippen. Naast de gebruikelijke actiemiddelen gebruikt PETA ook een filmpje en een spelletje om kinderen bij McDonalds weg te houden, New Super Chick Sisters genaamd. Deze filmpjes zijn op PETA's McCruelty-website te bekijken. New Super Chick Sisters is ook op die site te spelen. Verder zijn er ook schokkende beelden te zien, zoals filmpjes waarin kippen worden geslacht.

    In december 2010 bleek dat hackers gegevens van McDonalds gestolen hadden over klanten, zoals naam, adres, geboortedatum en telefoonnummers.

    Coca Cola

    bron: wiki

    Kritiek op de firma

    Er zijn vele controverses rond het bedrijf, van monopolievorming tot een loopje nemen met gezondheidsregels, van racistische jobaanstellingen tot moord op vakbondsleden. Coca-Cola werd in het Verenigd Koninkrijk beschuldigd van het lokken van kleine kinderen naar fastfood restaurants.

    Coca-Cola werd in 1970 in India verboden na het weigeren om de lijst van ingrediënten vrij te geven. In 1993 werd dit verbod echter ingetrokken. In de zomer van 2006 vroeg het hoogste gerechtshof van India aan Coca-Cola en Pepsi om gedetailleerde informatie over te dragen inzake de ingrediënten en chemische samenstelling van hun producten. Deze vraag kwam na de beschuldigingen dat de frisdranken pesticiden zouden bevatten. De pesticiden die in de dranken werden gevonden, veroorzaken kanker, geboorteafwijkingen, nierschade, leverschade, afwijkingen aan het zenuwstelsel en een lagere immuniteit. Indiase parlementsleden riepen op tot een verbod van de dranken van de twee ondernemingen.

  • Hyperactief A-P

    Bizar &&&, maar uiteindelijk is het de consument die betaald en dus bepaald. Zie de volgende link nog even aangaande broomzout en depressie. En lees in dezelfde topic over de rol van het frisdrankconcern in deel1/ 2 en 3. Tijdens die rol in de jaren 70, verschenen op veel scholen automaten van deze frisdrank gigant. Ik heb daar zo mijn bedenkingen bij. Zie voor de stukken, de volgende link: http://antipsychiatrie.startpagina.nl/prikbord/5380610/manische-depressie-broomzout-#msg-5380610 Groetjes v Hyperactief A-P.

  • jaapnotenbomer@hotmail.nl

    Dat iedereen gezonde havermout eet op de wereld met groente of vruchtesappen en niet aan rare sporten doet maar beweegt op ( break) beat zal altijd en voor eeuwig wel een illusie zijn. Zelfs meneer Rogge zou moeten weten dat natuurlijke voeding beter is voor geest en lichaam. Het schijnt ook nog eens een arts te zijn, lol. Al geloof ik dat dit de laatste olympische spelen zijn, ik heb er in elk geval niet veel interesse voor. Sport verbroedert misschien een beetje maar goede muziek en dans nog meer.

  • &&&

    vandaag bij het nieuws ook iets over de olympische spelen in engeland, en de belofte dat de jeugd aldaar ook meer mogelijkheden zou gaan krijgen om te sporten.

    een belofte die in 2010 weer van de baan gehaald werd, maar de bouw van het olympisch stadion ging niet van de baan…

    15min.34sec.

    http://nos.nl/uitzendingen/2532-nos-journaal.html

    kijk wat dat betreft ook even naar de zienswijze van schippers

    http://antipsychiatrie.startpagina.nl/prikbord/14531919/schippers-hier-sta-ik-voor-zelf-beslissen-leefstijl#msg-14531919

    en even de onwaarheid ook van minister schippers:

    http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/03_maart/22/binnenland/Minister_Schippers_sprak_niet_de_waarheid_over_Olympische_Spelen.xml

    en zeker als je dan ook even ophaalt, waarom dat zij de spelen in nederland wil hebben:

    http://www.convenantgezondgewicht.nl/actueel/nieuws/meer_ruimte_voor_sport_en_bewegen_in_de_buurt

    omdat er in 2028 meer ruimte moet zijn voor sport en bewegen in de buurt.

    dus in feite exact hetzelfde teneurtje als in engeland nu.

  • Hyperactief A-P

    Laaielichters, maar wel miljarden smijten, terwijl dat geld beter besteed kan worden aan de jeugd. Groetjes v Hyperactief A-P.