Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

nu op nederland 2,over kinderen asielzoekerscentra

  • danja

    nu op ned.2 spraakmakende zaken: over kinderen in asielzoekerscentra.

  • Hyperactief A-P

    Hoi danja, wat heeft dat met antipsychiatrie te maken, en/ of wat is de discussie die je hierover wilt voeren? Groetjes v Hyperactief A-P.

  • danja

    Hallo Hyper.

    Het heeft misschien niet echt met anti psychiatrie te maken,maar we hebben het hier volgens mij wel eerder over azc gehad,ik zag het op tv en wilde je er wel eventueel op attenderen,indien jullie toevallig op het prikbord waren,omdat ik het een interessant onderwerp vind.

    Net als in psychiatrische ziekenhuizen worden ook in azc mensenrechten geschonden,dat is wat ik denk…(en lees)

    Net als mensen op een gesloten afdeling zijn ook asielzoekers vaak afhankelijk van de grillen en grollen van een ander.Asielzoekers zitten ook voortdurend in onzekerheid. (dit is echt heel erg slecht voor de mensen en zeker de kinderen! )OOk op de gesloten afdeling en zeker in de isoleer ben je overgeleverd aan (de beslissingen)van een ander.Ook om andere redenen ben ik geinteresseerd in het onderwerp,en omdat we het volgens mij hier er wel eens over gehad hebben,had ik het genoemd.Ik heb geen discussie punt ofzo.Maar er wordt met asielzoekers soms ook heel erg gesold,en er gebeuren absoluut dingen met asielzoekers (ook met kinderen)die absoluut niet zouden moeten gebeuren,maar het gebeurd toch!!

  • Hyperactief A-P

    Oké dankjewel danja, ja het is een heel moeilijk onderwerp, en ik ben met je eens dat het mensen kan schaden. Maar het omgekeerde gebeurd ook, namelijk dat er mensen opgevangen worden, die hier de boel lopen te verstieren. Beiden is niet goed, alleen hoe vind je de gulden tussenweg? Daarnaast worden ook heel veel mensen in zo'n centra aan de antidepressiva en meer van die rotzooi gezet. Die in combinatie met onzekerheid zal ook niet in opbouwende zin werken. Mensen die uitgeprocedeerd zijn en nergens meer naar toe terug kunnen zo op straat zetten is vragen om moeilijkheden, de andere kant is dat ze ook geen aanzuigende werking willen creëeren. Overigens heb ik me altijd verbaast, dat de mensen die echt sterven van de honger dat je die hier niet ziet, terwijl die het juist het hardste nodig hebben. Overigens is het natuurlijk ook zo, dat Nederland niet de problemen van heel de wereld op zich kan nemen. Maar de mensen neem ik het verbeteren van hun omstandigheden niet kwalijk, sterker nog, als je de geschiedenis van het kapitaal een beetje kent, dan begrijp je dat mensen zich niet meer laten uitknijpen. Het is een heel gecompliceerd probleem, terwijl heel veel mensen er een mening over hebben, zonder veel feiten er omheen te kennen, die in de media nooit belicht worden. Overigens is het strafrechtsysteem ook niet consequent. In 2006 zo bleek uit het Tijdelijke TBS Commissie rapport, zaten er in TBS klinieken zo'n 35 uitgeprocedeerden die de fout ingegaan waren. TBS is in eerste instantie gericht op terugkeer in de samenleving. Hoezo gericht op terugkeer, terwijl ze hier niet mochten zijn? Groetjes v Hyperactief A-P.

  • &&&

    hier terugkijken:

    http://www.ikonrtv.nl/uitzendingDyn.aspx?lIntType=12&lIntEntityId=1087

  • &&&

    asielzoekers hebben zonder meer ook met psychiatrie te maken, omdat o.a. aan de hand van hun geestelijke gesteldheid, op een westers psychiatrische manier beoordeeld wordt of zij wel terug kunnen….

    zie o.a. hier:

    http://www.psychiatrienet.nl/links/472_Transculturele_psychiatrie

    en hier:

    http://www.askv.nl/zapp/

    en hier:

    http://www.ggzdrenthe.nl/index.php?pageID=85

    en hier:

    http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/15066_aantal_zelfmoordpogingen_onder_asielzoekers_verdubbeld/

  • &&&

    quote:

    In 2006 zo bleek uit het Tijdelijke TBS Commissie rapport, zaten er in TBS klinieken zo'n 35 uitgeprocedeerden die de fout ingegaan waren. TBS is in eerste instantie gericht op terugkeer in de samenleving. Hoezo gericht op terugkeer, terwijl ze hier niet mochten zijn?

    unquote.

    ja cool hyper. aardig opgemerkt!!! >:D<

    of wilden ze soms beweren dat er aan terugkeer naar het land van herkomst wordt gewerkt…

  • Hyperactief A-P

    Deze is pas echt bizar: http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/15066_aantal_zelfmoordpogingen_onder_asielzoekers_verdubbeld/ Bedankt voor die cijfers &&&. En dan (ik heb het al vaker opgemerkt) wil ik nog even aanhalen van cultuurgebonden “stoornissen”. Een beetje temperament voor een Hollander wordt al snel afgedaan als Oppossitioneel gedrag, terwijl het in andere culturen een gave is. Toch valt niemand over deze pseudo verschillen. Stel dat artsen tegen een Afrikaan zeggen, u heeft AIDS meneer, maar dat hoort bij uw cultuur, en dat voor een Nederlander als ziekte zou zien… Dan zou iedereen over elkaar heen rollen, maar bij “stoornissen” slikt men deze onzin wel. Groetjes v Hyperactief A-P.