Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

petitie tegen Wet Verplichte GGZ

  • &&&

    gewijzigde tekst bij petitie tegen Wet Verplichte GGZ:

    Wij, maken bezwaar tegen de in aanmaak zijnde Wet Verplichte GGZ. Iedereen heeft een geest en dus een geestelijke gesteldheid. De overheid bepaalt te vaak onder invloed van de psychiatrie wat gezond is. Er is schrijnend veel dwang in alle zorginstellingen van ouderenzorg tot jeugdzorg. Met deze wet schept men de mogelijkheid om mensen ook buiten de instellingen te kunnen verplichten tot dwangbehandeling, in uw eigen huis. Mensen onderdrukken in een medisch model, schept geen band, heeft niks te maken met samenleven. Het is een dictaat waar de burger aan over wordt geleverd in steeds verdergaande behandelingen. Psychiatrie = GGZ GGZ = -zeker onder invloed van economische bezuinigingen- verchemicaliseren en electroshocken in verschillende gradaties, waaronder ook het zg. ‘neurofeedback’.

    zie ook de ‘nieuws’ berichten om meer informatie te lezen over deze wet.

    Wet Verplichte GGZ gaat de BOPZ wet vervangen, met als bedoeling mensen ook thuis te kunnen dwangbehandelen.

    Dat bespaart de overheid kosten van instellingsplaatsen, maar het wordt verkocht als is het aardiger voor de burger.

    Feit is dat dwangbehandelen geen zoden aan de dijk zet, en alleen inhumaniteit in de hand werkt en zelfs -haat- inhumaniteit zaait.

  • &&&

    stoornis gaat boven delict. het is dus lucratief om een stoornis te vinden.

    wanneer een delict gepleegd is, ziet de psychiater natuurlijk zijn kans schoon om te gaan dwang behandelen….

    immers die ziet liever dat mensen vast zitten in zijn kliniek, dan in een gevangenis waar men gewoon een straf uitzit.

    maar ja, vandaag de dag… ik denk gewoonweg dat er geen gewone mensen meer zijn.

    die gewoon een straf uitzitten.

    iedereen heeft tegenwoordig een stoornis aan de geestesvermogens, omdat alles wat wij niet normaal vinden, voort schijnt te komen uit een stoornis, een verkeerde perceptie op de werkelijkheid, danwel uit een niet anders omschreven stoornis.

    en aangezien iedereen geestesvermogens heeft, zullen mettertijd gewone gevangenissen volledig uit het straatbeeld verdwijnen en zal iedereen in de psychiatrie belanden die een delict heeft gepleegd.

    het ‘voordeel’…. je hebt dan ook geen rechtspraak meer nodig, zeker niet, waarin beoordeeld hoeft te worden OF iemand lijdend was aan een stoornis.

    en dat scheelt tijd en geld en vooral ook aandacht.

    ja psychiaters wil is wet, eerst de pil en dan naar bed.

    zie overigens ook:

    http://rvz.net/pers/bericht/stoornis-in-plaats-van-delict-leidend-in-de-aanpak-van-patienten-met-ernsti

    Stoornis in plaats van delict leidend in de aanpak van patiënten met ernstig psychische aandoeningen

    Het is vaak toeval of patiënten met ernstige psychische aandoeningen (EPA) in de justitiële sfeer dan wel in zorg terechtkomen. Verbetering van de voorzorg voor deze patiënten is nodig, zodat zij sneller in beeld zijn binnen de geestelijke gezondheidszorg.

    Dit voorkomt dat zij in aanraking komen met Justitie en bevordert de veiligheid in de maatschappij. Als EPA-patiënten toch een delict plegen is na hun detentie ‘doorzorg’ door ambulante teams noodzakelijk. Zorgverzekeraars, gemeenten en de minister van VenJ moeten gezamenlijk optrekken om de keten van forensische en verplichte geestelijke gezondheidszorg sluitend te maken. Dit adviseert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg om de invoering van de Wet forensische zorg (Wfz) en de Wet verplichte Geestelijke GezondheidsZorg (WvGGZ) tot een succes te brengen. Dinsdag 31 juli overhandigt de RVZ het advies ‘Stoornis en delict. Forensische en verplichte geestelijke gezondheidszorg vormen een keten’ aan staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie.

    Veranderingen in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

    De GGZ wordt verantwoordelijk voor de zorg voor deze meest kwetsbare groep psychiatrisch patiënten, inclusief de subcategorie die afkomstig is van justitie. Voor de behandeling van deze patiënten moet de GGZ competenties ontwikkelen, waaronder risicotaxatie. Ook is een forse toename van het aantal (F)ACT-teams nodig. Dit zijn ambulante teams die werken rondom de patiënt. De patiënt woont thuis en verblijft daardoor minder in een psychiatrisch ziekenhuis. Met steun van een (F)ACT-team, dat wil zeggen intensieve begeleiding en zo nodig bemoeizorg, kunnen patiënten een redelijk normaal leven hebben . Door een forse reductie van het aantal bedden komt er geld beschikbaar voor de nodige toename van het aantal (F)ACT-teams. Alles bij elkaar een grote verandering in de GGZ.

    Continuïteit van de zorg

    De zorg voor EPA-patiënten moet leidend zijn en niet zoals nu het delict. De Wet verplichte GGZ biedt meer mogelijkheden om patiënten die zorg weigeren in behandeling te nemen en om in plaats van detentie verplichte behandeling op te leggen. Zo kan de zorg voor deze patiënten naadloos overgaan van Justitie naar de GGZ. Voorwaarde hiervoor is een geïntegreerd wettelijk regime voor de gehele keten voor indicatiestelling en plaatsing, kwaliteitsborging en informatie-uitwisseling. Zo vroeg mogelijk moet een integraal zorgplan voor patiënten met ernstige psychische aandoeningen worden gemaakt, bij voorkeur op basis van vroegdiagnostiek. Dit zorgplan stuurt de keten aan en zorgt ervoor dat EPA-patiënten in beeld komen en blijven (na eventuele detentie) bij zowel de GGZ als Justitie. Gemeenten moeten hun verantwoordelijkheid nemen en veel meer investeren in preventie en in ‘doorzorg’. Gemeenten weten als eerste waar patiënten te vinden zijn, zorgen vaak voor de eerste opvang van deze mensen en zijn essentieel bij onderdelen als resocialisatie en (woon)begeleiding.

    Wfz en WvGGZ

    In 2013 zullen twee nieuwe wetten van kracht zijn, te weten de Wet forensische zorg (Wfz) en de Wet verplichte Geestelijke GezondheidsZorg (WvGGZ). Het doel van deze wetten is de aansluiting tussen de forensische en reguliere geestelijke gezondheidszorg te verbeteren. Aan de RVZ is gevraagd uit te zoeken wat er nodig is voor een succesvolle invoering van beide wetten.

  • &&&

    andere berichten over Wet Verplichte GGZ op dit forum:

    http://antipsychiatrie.startpagina.nl/prikbord/search.php?188,search=wet+verplichte+ggz,author=%26%26%26,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=188,match_threads=0

    en kijk ook even naar de officiele bekendmaking wet forensische zorg:

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/32398/kst-32398-15?resultIndex=0&sorttype=1&sortorder=4

    waar al die dwang zorg in geregeld moet gaan worden.

    en lees wat Toorenburg cda roept:

    Waarom dit voorstel? Omdat 70 verdachten die ter observatie in het Pieter Baan Centrum worden geplaatst, niet aan hun observatie blijken te willen meewerken. Die onwil is inderdaad af en toe erg hinderlijk, omdat de observatie in het Pieter Baan Centrum dan soms een onvoldoende beeld geeft van de geestvermogens van de verdachte. Dan zou het lastig kunnen zijn om iets te concluderen. We moeten daarbij echter wel opmerken dat er binnen de beroepsgroep stevige kritiek op het Pieter Baan Centrum is. Vooraanstaande forensisch psychiaters geven aan dat men in het Pieter Baan Centrum veel te voorzichtig is. Die terughoudendheid is zelfs in de ogen van de beroepsgroep niet nodig. Bovendien weten we dat rechters tbs kunnen opleggen aan mensen die weigeren om mee te werken. We weten van rechters dat ze dat niet doen, omdat ze zich afvragen of een behandeling zin heeft bij iemand die niet wil. Daar zijn de behandelaars het juist volledig mee oneens. Is dat wel voldoende tussen de oren van de rechters gekomen? Behandelaars hebben juist de mogelijkheden en de deskundigheid om erdoorheen te breken en om toch met dwarsliggers aan de slag te gaan. We moeten immers niet vergeten dat het dwarsliggen soms eenvoudigweg een onderdeel van het ziektebeeld is. Dat dreigen we onbehandeld te laten, omdat de patiënt niet wil. Kortom, schieten we hiermee niet op een op zich wel gevaarlijke mug, terwijl we veel betere verdelgingsmiddelen hebben?

    We zijn daarom erg ingenomen met het voorstel dat we nu in Amsterdam zien, namelijk het voorstel om een zware strafzaak te splitsen. Daarbij wordt eerst gekeken of de verdachte het delict wel heeft gepleegd. Als dat zo is, wordt hij aangemerkt als dader. Daarna wordt er bekeken wat men met die dader kan doen. Dat systeem zou je ook kunnen gebruiken als mensen weigeren om mee te werken aan een behandeling of een observatie. Die mensen zijn namelijk altijd bang – dat blijkt ook duidelijk uit gevoerde gesprekken – om mee te werken aan de observatie, omdat ze dan ook bijdragen aan het vinden van bewijs tegen zichzelf.

  • &&&

    in die stukken van de Wet Forensische Zorg lees ik ook iets over:

    Dat de CDA-fractie echter niet volledig in de weerstand zit, komt door een klein zinnetje. De staatssecretaris schrijft namelijk dat het vereiste van de machtiging er niet toe kan leiden dat de betrokkene langer wordt vastgehouden dan op grond van de strafrechtelijke titel nodig is. Als de titel niet meer bestaat, kan betrokkene niet langer worden vastgehouden. Dat is een heel principieel punt en wij willen graag dat de staatssecretaris dat voor ons duidelijk maakt. Is het nu zo dat de minister wel zegt dat iemand eerder dan de einddatum van de strafrechtelijke titel mag gaan, maar dat iemand, als die titel afloopt, niet meer gedetineerd blijft of in een zorginstelling blijft? Immers, als we dat niet zo opbouwen, waar is dan nog de titel? Dat zegt ook de Raad van State. Wij vinden het belangrijk dat de staatssecretaris daar vandaag op ingaat.

    Oftewel… de tbs kan niet meer langer duren dan de opgelegde strafmaat?

    (let ook op de manier van praten he. men zegt dan ‘het is voor ons een heel principieel punt’. en daarmee wordt de schijn gewekt, dat zij vinden dat iemand niet langer vastgehouden mag worden als de titel ‘op’ is. het tegendeel is waar. want het cda zal er principieel een punt van maken dat iemand langer vastgehouden moet kunnen worden, en dat dan desnoods de titel maar verlengd moet worden of oneindig moet zijn……)

    moet trouwens ook nog dit aanhalen:

    Allereerst hebben wij zorgen over de verwevenheid tussen het wetsvoorstel dat wij vandaag bespreken, betreffende de Wet forensische zorg, en het wetsvoorstel over de verplichte geneeskundige behandeling.

    Wet op verplichte geneeskundige behandeling is overigens compleet nog weer wat anders dan Wet Verplichte GGZ of Wet Forensische Zorg…

    Het wetsvoorstel strekt ertoe de mogelijkheden tot onvrijwillige geneeskundige behandeling in inrichtingen voor ter beschikking gestelden (hierna: TBS’ers), het gevangeniswezen en justitiële jeugdinrichtingen te verruimen, in navolging van de wijziging van de Wet bijzondere opneming in psychiatrische ziekenhuizen (voorwaardelijke machtiging en dwangbehandeling).2

    De Raad van State maakt opmerkingen over de afstemming op het wetsvoorstel verplichte geestelijke gezondheidszorg en het wetsvoorstel forensische zorg,3 alsmede over (dwang)behandeling in een penitentiaire inrichting. Hij is van oordeel dat het wetsvoorstel in verband daarmee deels nader dient te worden overwogen.

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32337-4.html

    Het lijkt een beetje het midden te houden tussen Wet Forensische Zorg, waarin dwang wordt afgesproken, en de Wet verplichte GGZ, waarin dwang wordt afgesproken, de Wet Zorg en Dwang, waarin dwang wordt afgesproken en dus de Wet op Verplichte Geneeskundige Behandeling, waarin dwang wordt afgesproken.

    Zo'n vrij land hier. Echt hier kan je geest tot rust komen…..

  • Hyperactief A-P

    Oftewel… de tbs kan niet meer langer duren dan de opgelegde strafmaat? Aldus: &&& 06/08/2012 14:02.

    Ik geloof daar niets van, en wat mij opvalt, is dat al die partijen die vrijheid in hun naam hebben staan, die vrijheid alleen voor zichzelf bepleiten, tenminste dat laatste denken ze. Als de wetgeving dusdanig en onherroepelijk is, dan kunnen ook lastige politici uitgeschakeld worden. Maar daar zijn ze te druk voor, omdat zelf in de gaten te hebben. Ik hoop dat in September deze partijen massaal terug gefloten worden. Al zie ik dat niet gebeuren, de mensen die alleen maar soap kijken/ spelletjes doen en af en toe wat voorgekookte propaganda verslinden, lopen naar mijn mening straks blindelings naar hun ondergang, als er geen ommeslag komt. Groetjes v Hyperactief A-P.

  • &&&

    jazeker hoor, net zoals destijds, vooravond tweede wereldoorlog, leden van het koningshuis geprobeerd hebben elkaar voor gek uit te maken om zo te proberen de ander voor gek op te laten nemen in de psychiatrie:

    quote:

    Moeder Juliana had spirituele hulp aangetrokken voor de ogen van dochter Christina. Vader Bernard zag in Greet Hofmans een rasputin.

    'Dankzij Greet Hofmans wist Koningin Juliana zich te ontwikkelen tot een zelfdenkende vrouw die een eigen mening kon vormen over zaken als oorlog en vrede. Dit zeer tegen de zin van haar millitairistisch ingestelde prins-gemaal generaal Bernhard, die er bijna in slaagde zijn vrouw kalt te stellen door haar gek te laten verklaren.'

    ‘De koningin werd eerst internationaal belachelijk gemaakt met het door Berhard zelf verzonnen verhaal over Rasputin-achtige taferelen met mejuffrouw Hofmans op Paleis Soestdijk. Trix was al in de startblokken gezet om op de door haar zo felbegeerde troon te springen. Buitenlandse bladen stonden bol over mejuffrouw Hofmans en de op hande zijnde machtsgreep van Benno en Trix. In Nederland werd de import van deze bladen verboden en elk gerucht glashard door de regering ontkent. Toch waren de plannen al in een dusdanig stadium dat er een isoleercel voor Juliana was gereserveerd in de Ursula-kliniek te Wassenaar. Want Juliana zou plat worden gespoten en in een psychiatrische inrichting verdwijnen.’

    Heeft de Hofmans Affaire genoeg wijsheid gebracht aan Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander, om te verhinderen dat zo'n Wet Verplichte GGZ gemaakt wordt….

    unquote.

    http://partijvoordegezondheid.webklik.nl/page/koningshuis-en-spiritualiteit

    (wat de koningin of prins er dan ook maar mee te maken mogen hebben…?!)

    In dit geval gaat het om alle dwang in alle wetten, op zogenaamde ‘zorg’. Het idee gewoon alleen al, dat je tot zorg dwingt.

    Het valt te begrijpen hoor van sommige mensen dat ze zo met hun handen in het haar zitten.

    Of dat ze zo gillend gek worden, dat ze wel zouden willen dwingen.

    Maar dan moeten ze erkennen dat ze zelf hulp nodig hebben en dat kan dan never nooit meer bevoegdheden tot gevolg hebben.

    Dan moet er ‘intrinsiek’ iets veranderen. Meer inhoud, in plaats van meer buitenkant.

  • Hyperactief A-P

    Het valt te begrijpen hoor van sommige mensen dat ze zo met hun handen in het haar zitten.

    Of dat ze zo gillend gek worden, dat ze wel zouden willen dwingen. Aldus: &&& 07/08/2012 18:34.

    Zie de koptekst &&&, naar mijn mening zijn heel veel middelen de schuld van krankzinnig gedrag, en/ of slechte voedings/ drink gewoonten. Groetjes v Hyperactief A-P.