Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

ADHD Medicijn doden WAARSCHUWING !!!

  • Hyperactief

    Ook hier de zoveelste waarschuwing voor ouders van kinderen met ADHD. ADHD is een voor deze overhaaste en onmenselijke tijd een lastig karakter, niets meer en niets minder. ADHD is GEEN ziekte en/ of andere onderbouwde medische en/ of wetenschappelijke aandoening. In feite is elke vorm van medicatie overdosering, en bedenk daarbij dat wij in Nederland geen medicatiedoden registratie hebben, u bent dus weer gewaarschuwd !!! Groetjes v Hyperactief

    Experts waarschuwen voor ADHD-medicijnen

    Uitgegeven: 10 februari 2006 15:43

    Laatst gewijzigd: 10 februari 2006 17:00

    WASHINGTON - Amerikaanse experts willen een waarschuwing op sommige veelgebruikte ADHD-medicijnen. Een federale adviescommissie is verontrust over meldingen van ernstige complicaties bij tientallen gebruikers. In sommige gevallen is zelfs sprake van een plotselinge dood.

    De deskundigen pleitten voor een duidelijke tekst op medicijnen als Adderall, Concerta en Ritalin, meldde de krant The Washington Post vrijdag. Adderall is in Nederland niet verkrijgbaar. Concerta en Ritalin wel, maar het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen ziet nog geen aanleiding tot paniek.

    Overmatig gebruik

    De Amerikaanse deskundigen zijn bezorgd over de bijwerkingen, zoals hartstilstanden en vergiftigingsverschijnselen. Teamleden zeggen dat de aanbeveling ook te maken heeft met zorgen over overmatig gebruik in de Verenigde Staten. Van de Amerikaanse jongens van 10 jaar neemt ongeveer 10 procent een middel tegen ADHD. Het aantal volwassen gebruikers is recent fors gestegen.

    De nationale voedings- en geneesmiddelenautoriteit van de VS, de FDA, gaat zich over de aanbeveling buigen. In de regel volgt de FDA adviezen van commissies op, maar de instantie is er niet toe verplicht.

    Overdosering

    In Nederland hebben naar schatting 100.000 kinderen ADHD. Vier op de tien krijgen daarvoor medicijnen. Het middel Adderall, een soort amfetamine, is in Nederland niet verkrijgbaar. Ritalin en Concerta wel. Maar volgens het CBG zijn deze medicijnen onlangs nog tegen het licht gehouden. Daarbij bleek dat hartproblemen alleen voorkwamen bij patiënten die al hartproblemen hadden of als er sprake was van overdosering.

    Uit het Amerikaans onderzoek bleek dat tussen 1999 en 2003 acht mensen die Concerta of Ritalin hadden gebruikt, zijn overleden. Het betrof zeven kinderen en een volwassene. Daarnaast waren er in die periode negentien meldingen van hart- en vaatziekten of beroertes. Een deel van de getroffen patiënten had echter al hartproblemen.

    Volgens het CBG mogen artsen in Nederland ook geen Ritalin of Concerta voorschrijven aan patiënten die hartproblemen hebben.

    Bespreken

    Het CBG verwacht dat de experts van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA de Amerikaanse bevindingen de komende maanden zullen bespreken. BRON: www.nu.nl

  • Hyperactief

    „Sommige medicijnen tegen ADHD gevaarlijk”

    WASHINGTON/DEN HAAG (ANP) - Amerikaanse experts willen een waarschuwing op sommige veelgebruikte ADHD-medicijnen. Een federale adviescommissie is verontrust over meldingen van ernstige complicaties bij tientallen gebruikers. In sommige gevallen is zelfs sprake van een plotselinge dood.

    De deskundigen pleitten voor een duidelijke tekst op medicijnen als Adderall, Concerta en Ritalin, meldde de krant The Washington Post vrijdag. Adderall is in Nederland niet verkrijgbaar. Concerta en Ritalin wel, maar het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen ziet nog geen aanleiding tot paniek.

    De Amerikaanse deskundigen zijn bezorgd over de bijwerkingen, zoals hartstilstand en vergiftigingsverschijnselen. Teamleden zeggen dat de aanbeveling ook te maken heeft met zorgen over overmatig gebruik in de Verenigde Staten. Van de Amerikaanse jongens van 10 jaar neemt ongeveer 10 procent een middel tegen ADHD. Het aantal volwassen gebruikers is recent fors gestegen.

    De nationale voedings- en geneesmiddelenautoriteit van de VS, de FDA, gaat zich over de aanbeveling buigen. In de regel volgt de FDA adviezen van commissies op, maar de instantie is er niet toe verplicht.

    In Nederland hebben naar schatting 100.000 kinderen ADHD. Vier op de tien krijgen daarvoor medicijnen. Het middel Adderall, een soort amfetamine, is in Nederland niet verkrijgbaar. Ritalin en Concerta wel. Maar volgens het CBG zijn deze medicijnen onlangs nog tegen het licht gehouden. Daarbij bleek dat hartproblemen alleen voorkwamen bij patiënten die al hartproblemen hadden of als er sprake was van overdosering.

    Uit het Amerikaans onderzoek bleek dat tussen 1999 en 2003 acht mensen die Concerta of Ritalin hadden gebruikt, zijn overleden. Het betrof zeven kinderen en een volwassene. Daarnaast waren er in die periode negentien meldingen van hart- en vaatziekten of beroertes. Een deel van de getroffen patiënten had echter al hartproblemen. Volgens het CBG mogen artsen in Nederland ook geen Ritalin of Concerta voorschrijven aan patiënten die hartproblemen hebben.

    Het CBG verwacht dat de experts van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA de Amerikaanse bevindingen de komende maanden zullen bespreken. BRON: Reformatorisch Dagblad.

  • Hyperactief

    Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens

    Kinderen sterven terwijl de FDA (Amerikaanse Food And Drug Administration) tijd verspilt

    Ouders stellen dat hun kinderen sterven terwijl de FDA weigert om het advies van haar Advisory Panel over te nemen en waarschuwingsstickers te eisen op alle medicatie tegen ADHD. Shaina Dunkle, de dochter van Vicky Dunkle, stierf aan voorgeschreven psychiatrische middelen nadat ze de diagnose ADHD had gekregen. Ze was 10 jaar oud toen ze een beroerte kreeg en in haar moeders armen stierf als gevolg van een vergiftiging door de pillen die haar psychiater had voorgeschreven. Mevrouw Dunkle is de vice-voorzitter van AbleChild.org, ( http://www.ablechild.org ) een Amerikaanse organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen en toegewijd is aan het onthullen van de dodelijke en lang ontkende bijwerkingen van psychiatrische drugs.

    Terwijl de rapporten van de FDA aantonen dat er tussen 1997-2000, 25 doden zijn gevallen, 54 gevallen van ernstige aandoeningen aan hart-en bloedvaten, hartaanvallen en beroertes (het plotselinge uitvallen van de hersenfunctie), maken aanvullende rapporten uit de periode tussen 1990-1997 melding van nog eens 160 doden, 569 ziekenhuisopnamen; 949 problemen met het zenuwstelsel en 126 aandoeningen aan hart-en bloedvaten. Andere onderzoeken tonen aan dat er al sinds 1969 sprake is van meldingen van epileptische aanvallen, tics en verslaving. Deskundigen schatten dat maar 1% tot 10% van de ernstige bijwerkingen wordt gemeld aan de FDA. We kijken dus naar de top van de ijsberg, het werkelijke aantal doden en problemen door ernstige bijwerkingen ligt dus nog veel hoger.

    Dr. Steven Nissen, een cardioloog en lid van het Advisory Committee van de FDA, legt uit waarom deze waarschuwingen zo belangrijk zijn: “Het betreft hier een buitensporig gebruik van drugs die aantoonbare negatieve gevolgen hebben voor het hart en de bloedvaten. We kijken hier naar een potentiële gezondheidscrisis. Ik denk dat patiënten en hun families op de hoogte gesteld moeten worden van onze bezorgdheid”. BRON: CCHR

  • zita

    Hoi Hyperactief,

    Thanks dat je dit op het ouders-prikbord ook even onder de aandacht hebt gebracht.

    Ik zag dat er intussen ook al iets over op het ADHD-prikbord stond.

    Het blijft een heel belangrijk onderwerp.

    Je denkt zo makkelijk dat het goed is, omdat een arts het voorschrijft. En die arts vertelt niets over die bijwerkingen.

    Ik kreeg zelf van 4 maal daags 1 tablet last van hartkloppingen en werd er depressief van.

    Groetjes van Zita

  • Hyperactief

    Hoi zita geen dank, ik heb het op ADHD inmiddels gezien, en hoop dat meelezers en nieuwelingen aldaar ook eieren voor hun geld kiezen. En wat jij zegt over de arts, artsen daar zou je natuurlijk blindelings op moeten kunnen vertrouwen, maar psychiatrische artsen zijn de rotte appel in de medische wereld die daar met hun pseudowetenschap niet thuis horen.:( Gelukkig heb jij er geen ernstige gevolgen van over gehouden. Wij zijn dan ook voor uitgebreide registratie van medicatie, zodat medicatiedoden en/ of medicatiegerealateerd geweld en/ of andere s.h.i.t naar boven komt. Groetjes v Hyperactief

  • Chaosx1

    Hallo hyperachtief dat ritalin verslavend is en de vergelijkbare stoffen verbaast mij niks was herman brood er niet verslaafd aan speed oke het is waar dat dat sterker is maar er zijn soorten gelijke middelen die jij noemd die even sterk zijn als de goede kwalieteit speed van de straat waar je op de straat dan ook makkelijk kwijt kan aangesien dat de werking en structuur bijna gelijk zijn zou je over een aantal jaren mensen kunnen verwachten die even kappot zijn als hermanbrood op het laatst was

    en daar bij niet the vergeten dat hij lichaamelijk zeer sterk moet zijn geweest volgens zommige artsen voor het fijt dat hij nog zo oud is geworden daar bij natuurlijk niet the vergeten dat er mensen zullen zijn die er minder gevoelig verslaaf hijd zullen kennen maar ik vrees dat dit slechts om een minderhijd zal gaan hoe die rotzoi je kan vernielen is kurt kobeen een voorbeeld van en we weten wel hoe dat is begonnen of niet Hyperachtief er zijn door de geschiedenis ook mensen die opgebrand of een kwaal andere hadden speed namen om zo voledig the kunnen leven

    voor hun kan ik mij het nog voor stellen boven dien ging het om volwassende die het uit ijgen keus deden maar goed het komt natuurlijk niet goed met nederland zo we vergrijzen er zij the wijnig jongeren en die er straks nog zijn sullen kappot zijn door de pillen van de psychiatrie maar dat zorcht natuurlijk wel voor woning aanbod en parkeer ruimte als hier dan nog ieder geval the leven valt aangezien men nieuwe kerncentrales wil bouwen in Nederland maar slaap zacht nederland wand er is niks aan de hand Groeten Chaosx1

  • Alkien

    Als het aan mij ligt, ligt er deze week nog een brief in Den Haag. Met de bovengenoemde stukken erbij. Laten die ogen daar maar eens open gaan. In plaats

    van dat men zich bezighoud met allerlei zaakjes buiten de landsgrenzen.

    Hoeveel kinderen moeten er nog onderdoor gaan aan deze rotzooi.

    Maar ze zullen toch wel weer niet luisteren, geld is belangrijker. En de Nederlander mag niet weten hoeveel slachtoffers er jaarlijks vallen aan gebruik van medicatie.:(

    Groetjes,

    Alkien.

  • Hyperactief

    Hoi Chaosx1, sommige psychiatrische medicatie is moeilijker om van af te komen dan drugs. Afkickklinieken weigeren veelal junks met psychiatrische medicatie, dat zegt toch genoeg…… Groetjes v Hyperactief

  • Hyperactief

    Daarnaast hebben we ook in Nederland politici met meerdere petten op Alkien, oftewel ongewenste belangenverstrengeling die juiste beslissingen in de weg staan.:( Voor geld verkwanselen veel mensen hun principes, helaas….. Groetjes v Hyperactief

  • Alkien

    Mijn motto ???? Niet geschoten is altijd mis. Al weet ik diep in mijn hart dat de vuilnisbak daar gretig gebruikt wordt. :(

    Groetjes,

    Alkien.