Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

Schizofrenie niet alleen erfelijk bepaald !!!

  • Alkien

    Zou nu werkelijk iedereen dit zomaar klakkeloos geloven of hebben de mensen toch nog zelf een brein om mee te denken……:?

    Groetjes,

    Alkien.

    Schizofrenie niet alleen erfelijk bepaald

    AMSTERDAM (ANP) - Schizofrenie is een chronische, ernstig invaliderende ziekte van de hersenen, die niet volledig genezen kan worden. Medicatie maakt het wel mogelijk de ziekte enigszins onder controle te krijgen. Schizofrenie tast het vermogen aan om helder te denken, met anderen om te gaan en goed in de maatschappij te functioneren.

    Studies tonen aan dat erfelijke factoren een rol spelen. Er zijn relaties aangetoond met diverse genen. Maar die verklaren de ziekte niet volledig. Uit een onderzoek naar eeneiige (dus genetisch identieke) tweelingen, bleek dat bij de helft van de onderzochte tweelingen slechts een van de twee schizofreen werd.

    De ziekte manifesteert zich meestal tijdens de adolescentie of tussen het 20e en 25e jaar, hoewel het ook voorkomt dat het pas op latere leeftijd gebeurt. Bij mannen openbaart de ziekte zich meestal voor het eerst tussen hun 16e en hun 25e, bij vrouwen tussen het 23e en 36e jaar. Ze komt voor in gelijke mate bij mannen en vrouwen en treft mensen uit alle landen, sociaal-economische lagen en culturen. Mensen met schizofrenie hebben veel last van misvattingen als dat ze meerdere persoonlijkheden hebben, gek zijn, gevaarlijk en gewelddadig zijn of crimineel zouden zijn.

    Patiënten hebben tijdens hun psychotische episodes te maken met wanen, visuele hallucinaties, het horen van niet-bestaande stemmen of geluiden, doordat ze bijvoorbeeld hun eigen gedachten of angsten horen. Andere symptomen zijn afgestompte gevoelens, niet kunnen beginnen of doorgaan met activiteiten, er niet in slagen zinnen af te maken of inhoud te geven en geen belangstelling hebben voor het leven. Verder kunnen ze last hebben van gebrek aan slaap, eetlust en concentraties en hebben ze last van chaotisch denken, hetgeen vaak gezien wordt als verwardheid of onberekenbaar gedrag. Van alle patiënten pleegt 10 procent uiteindelijk zelfmoord.

    Herstel na een psychotische episode is lastig, het lukt meestal niet weer het niveau van voor deze episode te bereiken. Bovendien worden episodes meestal tussen het 20e en 30e jaar steeds heftiger.

    Studies tonen echter aan dat vroege behandeling de kans op terugval vermindert.

    Het zal volgens specialisten zeker nog twintig jaar duren voor dat er medicijnen zijn ontwikkeld die op basis van genetische informatie de ziekte kunnen aanpakken. Bovendien zijn er ook externe factoren die de ziekte beïnvloeden. Zo is onlangs aangetoond dat mensen die er gevoelig voor zijn ook door cannabisgebruik psychoses kunnen krijgen.

    Bron:

    ANP,

    24 oktober 2005

  • Caosx1

    Beste Alkien ik had het zelfde gelesen, op een website wat ik aangegeven heb op het forum.ik wil even vernoemen dat in een boek dat moderne psychiatrie heet uit 1984 geschreven door Johan Cullberg dat daar het volgende staat geschrevenVoor eeneiige tweling geldt dat de concordantie, d.w.z. de kans bijde ziek worden, rond de 40% licht zelf denk ik dat deze onderzoeken betaalt worden door de bedrijfen die de pillen maken en niet door een onavankelijke groep Als mijn oud psychiater dit zou lezen zouw hij dit af doen als paranoide maar neem nouw asbest ik hoord van de week dat men al in1931 alwist dat asbest schadelijk was voor de gezondheid en dat men pas in Europa 1999 een algemeen verbod kwam op het gebruik van asbest en dat in Caneda waar het ook verboden is het wel verkocht word aan de derde wereld landen dan bedoel ik nog steets .Ook schijnd dat de bedrijfen die het asbest maakte jaren hun macht gebruikt hebben, om een verbod van asbest the keren ook zouden ze self onder zoeken hebben laten uitvoeren door artsen ensovoort en wat uit die onderzoeken kwam hebben ze laten vernietegen door die zelfde onderzoekers ik zelf zou paranoide schizofrenie hebben wat die schizofrnie betreft vint ik zelf van niet maar ja dan zeggen ze de persoon heeft geen ijgen ziekte inzicht en wat die paranoide betreft god zij dank van wel groetjes Caosx1

  • Hyperactief

    Hoi Caosx1, de farmaceuten zitten i.d.d. in veel onderzoeken, is nog niet zo lang geleden op TV geweest dat ze ook in universiteiten een vinger in de pap kunnen hebben.:( Wat je van die Asbest zegt gaat voor zoveel op, neem longkanker, rond Schiphol en Aalsmeer komt dat bovengemiddeld voor, het roken daarintegen is in die regio niet bovengemiddeld. Huisartsen die zich verenigd hadden om de oorzaak te achterhalen, liepen tegen enorme muren… Ook bepaalde bijwerkingen van geneesmiddelen waar men al decennia's lang negatieve dingen over weet, zijn jarenlang systematisch onder het tapijt geveegd. Om op schizofrenie terug te komen, ik vond dit citaat wel een mooie :

    Laing's eerste boek “The divided self” (1961) is een orginele poging om de schizofrenie en het proces van ‘gek’ worden te verhelderen in existentiële termen. Zeven jaar later noemt hij schizofrenie een gezonde reactie op een ongezonde maatschappij ('a successful attempt to adapt to pseudo-social realities') Essentieel hierin is - zegt Dyer - dat Laing hier de vraag aan de orde stelt of een authentieke menselijke ontmoeting mogelijk is. In navolging van Sartre is hij daar niet optimistisch over. De meest authentieke ontmoeting is liefde, gezien als één pool tegenover de andere pool: geweld. ('Geweld poogt de vrijheid van de ander te beknotten en dwingt hem te handelen naar onze inzichten.

    Geweld is het uiteindelijke gebrek aan betrokkenheid en belangstelling voor het bestaan of de bestemming van de ander.') In zijn pessimisme ziet Laing weinig mogelijkheden voor liefde: ‘Wij vernietigen elkaar effectief door geweld vermomd als liefde.’ Toegepast op de psychiatrie is dit een van de wortels van de antipsychiatrie.

    Hierover zegt Dyer: Ik geloof dat Laing gelijk gelijk heeft in zijn pessimisme over de culturele situatie, in zijn beschrijving van het geweld tegen bepaalde individuen in een repressieve maatschappij.Bron: Antipsychiatrie, een overzicht, Kees Trimbos, Uitgeverij van loghum slaterus deventer, ISBN: 90 6001 326 3

    Groetjes v Hyperactief

  • Alkien

    Ik ben het met je eens Caosx1. Overal waar je gaat kijken kom je de farmacheuten in tegen. Elk onderzoek, zelfs daar waar men ze niet verwacht zitten ze in. Ik noem geen namen en bedrijven maar ik weet vrijwel zeker dat ze in onze levenmiddelenbranche ook zitten. Daar staat ook niemand bij stil.

    De “stoornissen” die mensen aangepraat wordt zijn er ook niet altijd.

    Maar is wel een manier om van je medicatie af te komen, en een leek zal dan ook niet gauw medicatie weigeren als ie hoort dat het “helpt”.

    Geld, daar draait het hele boeltje om….:(

    Groet,

    Alkien.

  • Caosx1

    Hallo Hyperactief ik zal het zeker een keer op zoeken dat van Kees Trimbos over het geweld tegen individuen gesproken ik kwam een verhaal tegen op het internet van een jongen van zestien die een activitst was in amerika die een ziekte beelt op gespeld kreeg dat volgens mij ODD heet wat in zou houden dat je tegen aurieteit bent dus tegen de maatchappij of de regering zijn ouders zouden hem ontvoert hebben van de unieversieteit waar aan hij studeerde om vervolgens op gesloten te worden in een inrichting van mormonen dit mag van de wet omdat hij nog minderjarig is met andere woorden zij ze hem dus nu aan het hersen spoelen zo dat hij de zelfde normen en waarden van zijn ouders krijgt de maatschapij zit nu eenmaal zo tegen woordig inelkaar dat je als ouders tegen woordig langer verandwoordelijk bent zo is het nu eenmaal maar als dat zo natuurlijk is betwijfel ik als je kijkt hoe het vroeger was en als je andere culturen ziet dan zie je dat volwassen cultuur bepalend is wel is het zo dat ik niet aan twijfel dat iemand op die leefteid er niet in zal slagen om zich niet te laten hersenspoelen ook al sta je nog zo sterk in je schoenen op die leefteid dus rekening moet er zeker gehouden worden met leefteid maar mormonen zouden toch moeten weten dat Kristus dertien was toen hij in debat ging met priesters groeten CaosX1

  • Caosx1

    Hallo Alkien je zou wel eens gelijk kunnen hebben wat levens middelen betreft laat nu toevallig zijn dat ik gisteren op 12 November een programma zag op BCC 2 om 19.50 geheten Backlash een rapotage over de voetsel politsie waar het onderander ging dat in een bedrijf het nuttigen van schocolade werd verboden maar ook was er een gesprek met een jongen die grof gesegt te dik was iemand met een ziekte waar door je alteit honger hebt op een goeie dag stond er polietsie en een psychiater aan de deur in de jongen zijn huis vonden ze snoep onderandere en vroegen hem als hij dat van plan was op te eten waar de jongen op atwoorde in de trent van u ja daar voor heb ik het gekocht vervolgen zijden ze dat hij een gevaar voor zigzelf was dat hij zich meschien wel dood zou eten en hebben hem mee genomen naar een inrichting om te kijken of dit inderdaat het geval was ook kwamen later behandelaars aan het woord die er bij betrokken waren om te vertelen dat zo iemand zoms wel een gevaar voor zich zelf is ensvoort de jongen was behoorlijk gesgrokken van wat hij had mee gemaakt en is nog steets wat bang dat ze weer komen het kan meschien wel zo zijn dat overgewicht gevaarlijk is maar het lijkt mij dat iemand met zo,n ziekte zelf wel kan aangeven of hij hulp wil het is un wonderlijk verhaal Alkien dat toe gegeven maar ik denk niet dat ze op de BCC zitten te duimsuigen en mischien kunnen we zulke toe standen ook hier verwachten aangezien dat ook onze regering sich druk maakt over onze gezond heid en het toe nemen van over gewicht ik zelf ben niet zo zeer tegen het bestaan van medichijnen maar men zou moeten kiezen ten alleteiden ook ken ik mensen die beslist niet zonder kunnen al heb ik het vermoeden dat dat medekomt door in het verleden te hoge dosering die men geeft men geeft eerst zo veel mogelijk om pas later te kijken of het met minder kan ook denk ik dat het een rechtvaardiging is voor in bij voorbeelt in de WEO te sitten wie ommes niet slikt is ook niet ziek of wil niet mee werken om beter te worden de schaal van hoe ziek je bent word bepaalt hoe veel medichijnen je slikt je hoort wel eens dat bij zommige de medichijnen niks doet maar toch worden ze blijfend voor geschreven ook is het vreemt dat schizofrinie nooit egt is bewezen alleen geconstateert en dat men gedwongen word een behandeling te ondergaan maar dat men ME het bestaan ontkent meschien zouden mensen met ME eens een raampje in moeten gooien en zeggen dat het door de ME komt ook zou het feit dat wonderbaarlijk je nooit hoor dat men per ongeluk een gezond iemand opsluit in een inrichting kunnen zijn dat die personen zo ziek zijn geworden door de medechijnen en hoe ze daar zo zijn behandelt van zieken huisen weet de bevoking te minsten dat alles in de doovpot word gestopt maar hoe bewijs je dat je niet schizofrinie hebt en wil je dat op den duur nog wel?als je toch nooit gerechtigheid krijgt zelf ben ik blij dat ik de antipsychiatrie ontekt heb zij het toevallig zo dat ik toch het gevoel heb dat ik er iets aan kan doen wanneer word Nedeland eens wakker niets voor niets zijn er zo veel mensen op het internet die antipsychiatrie zijn en niet hun ijgen naam gebruiken niet zo zeer uit angst maar om dat men weet dat de psychiatrie en onderandere het leven moelijk kan maken dit is niet overdreven groeten Caosx1

  • Alkien

    Hoi Caosx1.

    Jammer dat ik dat programma niet heb gezien. Ik denk er eigenlijk niet zo vaak aan om de TV op de BBC te zetten.:(

    Maar wat je zegt kan inderdaad hier ook wel. Op dit moment lopen er immers al campagnes om kinderen die te dik zijn te laten sporten en/ of bewegen.

    Op scholen wordt daar ook al aan gewerkt.

    Chocola bevat wel een stof waar een kind drukker van kan worden. Trouwens niet alleen een kind.

    Ik als ADHDer zijnde heb soms ineens een enorme drang naar chocola. Niet omdat ik het lekker vind, maar gewoon omdat het blijkbaar aan een bepaalde behoefte voldoet. Heb ik het eenmaal op voel ik me eigenlijk een beetje hyper. Dus drukker dan anders. Vroeger als kind mocht ik geen chocola eten. Ik weet nu dus waarom.

    De levensmiddelenindustrie heeft inmenging van de farmacheut. Daar twijfel ik geen moment aan. Nu zal ik niet zeggen dat alle jonge ouders hun babyvoeding moeten weggooien, of dat we geen knackebrod meer moeten eten, maar ik denk dat je wel weet welke kant ik op wil.

    Het zal ook niet zo zijn dat iedereen nu ineens niet meer moet eten want ook dat is natuurlijk onzin.

    Ik vind het biologisch geteelde en dat macrobiotische gedoe veel “enger” dan de rest als je begrijpt wat ik bedoel.

    Schizofrenie : Tja ik heb er ook nog een boek over liggen.

    Het heet : Dagboek van een svchizofreen. Met een inleiding van de jou misschien wel bekende Jan Foudraine. Het boek zelf is geschreven door M.A. Sechehaye. Het is een al wat ouder boek, en ik moet het zelf nog lezen. Ik kwam het per toeval tegen toen ik weer eens door de rommelboekenmarkt aan het struinen was.

    Het is een schokkend dagboek. Aldus Jan Foudraine. Ik zie er geen ISBN nummer in. Misschien kun je het nog in de bieb vinden. Het is een boek uit 1972. Van uitgeverij Lemniscaat te Rotterdam.

    Schizofreen, wanneer is iemand schizofreen. Als ie even niet meer op “deze aarde” is ??? Of er ineens twee zijn ??? Wanneer krijgt iemand nu dat stempeltje. Jij hebt het gekregen. Aan jou de vraag als je het kwijt wilt, hoe is dat in zijn werk gegaan, en waarom juist schizofreen en niet Borderline oid.

    Als je het wilt delen, graag.

    Jou ervaringen binnen de psychiatrie hab ik inmiddels begrepen zijn niet rooskleuring. Ik ben dan ook blij dat je je draai hebt weten te vinden binnen de Anti Psychiatrie. Je draagt altijd je steentje bij. Ervaringen en daarbij tips van mensen zoals jij zijn altijd welkom. Het kan anderen die dit lezen, maar misschien nog niet schijven, over de streep trekken, en misschien helpen tot een betere verwerking van wat men heeft meegemaakt.

    Groet,

    Alkien.

  • Hyperactief

    Ach Caosx1, overal plakt men tegenwoordig een etiketje op, en dat is pas echt “ziek”. En iedereen wordt min of meer gehersenspoeld door wat het nieuws erin stampt. De kunst is om objectief te blijven kijken en zelf verder te onderzoeken en/ of verdiepen in andere bronnen. Groetjes v Hyperactief

  • Caosx1

    Hallo Alkien wanneer men vind dat je schizofrenie hebt vind je een redlijk voorbeeld via http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychiatrie dan dubbelklik op schizofrenie en dan vind je in een rijtje nummer zes de simptomen daar vind je onder andere dat er medere soorten van schizofrenie zijn voor al om de rest groep zal je wel om kunnen lachen er zijn wel meer websites over dit onder werp the vinden met allemaal met een iets andere uitleg dat vreemde lopen wat omschrefen word zou ik ook hebben gehad ik loop nu eenmaal wat stoer daar voor ben ik een man van stemmen en dingen zien die er niet zijn heb ik niet al zeggen ze van wel maar hoe ik met de psychiatrie in aan merking ben gekomen zal ik het kort houden anders kom ik niet meer achter de computer vandaan ik heb een erm gekregen om dat ik iemand met geweld van mij erf heb vedreven oke dat klinkt wat boerig mijn voortuin waarna een politsie man aan de deur kwam en vroeg als hij naar binnen mocht om even te praten toen zij ik omdat ik al eerder teleurgesteld was door de polietsie niet zonder huiszoekings bevel het duurde niet lang of ze kwamen met zo,n stuk of zeven waar een van hun een brief je om hoog hield wat het huiszoekings bevel moest voorstellen toen vroeg ik of ik het mocht lesen sprongen ze op mij af en sloegen mij in de boeien na een nacht in de cel geseten te hebben moest ik spreken met twee mensen die psychiater bleken te zijn ik vertelde in zo,n vijf minuten dat het zo ver gekomen was omdat mijn zo genaamde vrienden besloten hadden om mijn leven zuur the maken om rasistiese motiefen onderandere die gene waar mee ik gevochten had ook dat ik die jongen drie keer had gevraagt weg te gaan waar op de psychiaters antwoorde hij moet naar de psychiatrie ik zal de naam van de psychiatrie maar niet noemen natuurlijk werd ik boos en heb hem nog uitgescholden wat ze wel voor een psycose zullen hebben aangezien waarna ik werd afgevoerd naar een zieken auto waar ik in werd vast gebonden wat nogal belachelijk is omdat ik toen totaal rustig was en zo brachten zij me naar de psychiatrie pas veel later kon ik het voorelkaar krijgen dat ik een advocaat kreeg dan gaat het als volgt in een kamertje in de psychiatrie zit dan de rechter plus een psychiater en je advocaat die geen woord zij alleen de psychiater mocht aan het woord die zij dat ik peronoide schizofrenie wanen had ik wau nog zeggen dat belachelijk is maar ik moest mijn mond houden en mijn lot was besegeld wat mij niet tegen viel dat ik zelf nog weer later aangifte mocht doen omdat de jongen waar mee ik had gevochten mij met een mes had gestoken later is die jongen zelf op gepakt om dat hij deelde en is afgekikt in het zieken huis wat ik later van kennesen hoorde maar vreemder is dat hij zelf later is opgenomen in de zelfde psychiatrie waar ik zat waar ik hem ook ben tegen gekomen zo als je ziet Alkien is het niet bepaalt zo dat ik beweert heb door ruimte wezens ontvoert te zijn of contact heb met het hiernamaals ook door dat soort beweringen plus met het inaanraking van de politsie komen kan je worden op genomen in een psychiatrie zo gaat het als je iets niet kan bewijsen dat het zo is maar men hoeft ook niet het tegendeel te bewijsen het schijnd zo te wezen dat als je vroeger van je echtgenoote af wau dan kon je die gene gewoon laten op nemen zo is het meschien niet meer zo maar het reukt er nog wel naar ik wil nog even op merken dat men ook vond dat ik schizofrenie heb om de boeken die men in mijn huis vond en om de schildereien die ik maakte nee Nederland is niet wat het lijkt en in het rechtsysteem geloof ik niet meer in ik zal hier maar niet ales neer zetten wat ik mee heb gemaakt want dan zou ik beter een boek er over kunnen maken maar als je nog vragen hebt hoor ik het wel ik eindig met de woorden van een dichter die ik wel leuk vind De waarheid is een schaap op vier poten. groetjes Caosx1Alkien schreef:

    >

    > Hoi Caosx1.

    >

    > Jammer dat ik dat programma niet heb gezien. Ik denk er

    > eigenlijk niet zo vaak aan om de TV op de BBC te zetten.:(

    >

    > Maar wat je zegt kan inderdaad hier ook wel. Op dit moment

    > lopen er immers al campagnes om kinderen die te dik zijn te

    > laten sporten en/ of bewegen.

    > Op scholen wordt daar ook al aan gewerkt.

    > Chocola bevat wel een stof waar een kind drukker van kan

    > worden. Trouwens niet alleen een kind.

    > Ik als ADHDer zijnde heb soms ineens een enorme drang naar

    > chocola. Niet omdat ik het lekker vind, maar gewoon omdat het

    > blijkbaar aan een bepaalde behoefte voldoet. Heb ik het

    > eenmaal op voel ik me eigenlijk een beetje hyper. Dus drukker

    > dan anders. Vroeger als kind mocht ik geen chocola eten. Ik

    > weet nu dus waarom.

    > De levensmiddelenindustrie heeft inmenging van de farmacheut.

    > Daar twijfel ik geen moment aan. Nu zal ik niet zeggen dat

    > alle jonge ouders hun babyvoeding moeten weggooien, of dat we

    > geen knackebrod meer moeten eten, maar ik denk dat je wel

    > weet welke kant ik op wil.

    > Het zal ook niet zo zijn dat iedereen nu ineens niet meer

    > moet eten want ook dat is natuurlijk onzin.

    > Ik vind het biologisch geteelde en dat macrobiotische gedoe

    > veel “enger” dan de rest als je begrijpt wat ik bedoel.

    >

    > Schizofrenie : Tja ik heb er ook nog een boek over liggen.

    > Het heet : Dagboek van een svchizofreen. Met een inleiding

    > van de jou misschien wel bekende Jan Foudraine. Het boek zelf

    > is geschreven door M.A. Sechehaye. Het is een al wat ouder

    > boek, en ik moet het zelf nog lezen. Ik kwam het per toeval

    > tegen toen ik weer eens door de rommelboekenmarkt aan het

    > struinen was.

    > Het is een schokkend dagboek. Aldus Jan Foudraine. Ik zie er

    > geen ISBN nummer in. Misschien kun je het nog in de bieb

    > vinden. Het is een boek uit 1972. Van uitgeverij Lemniscaat

    > te Rotterdam.

    >

    > Schizofreen, wanneer is iemand schizofreen. Als ie even niet

    > meer op “deze aarde” is ??? Of er ineens twee zijn ???

    > Wanneer krijgt iemand nu dat stempeltje. Jij hebt het

    > gekregen. Aan jou de vraag als je het kwijt wilt, hoe is dat

    > in zijn werk gegaan, en waarom juist schizofreen en niet

    > Borderline oid.

    >

    > Als je het wilt delen, graag.

    > Jou ervaringen binnen de psychiatrie hab ik inmiddels

    > begrepen zijn niet rooskleuring. Ik ben dan ook blij dat je

    > je draai hebt weten te vinden binnen de Anti Psychiatrie. Je

    > draagt altijd je steentje bij. Ervaringen en daarbij tips van

    > mensen zoals jij zijn altijd welkom. Het kan anderen die dit

    > lezen, maar misschien nog niet schijven, over de streep

    > trekken, en misschien helpen tot een betere verwerking van

    > wat men heeft meegemaakt.

    >

    > Groet,

    > Alkien.

  • Alkien

    Ik begrijp het Caosx1. Een heel verhaal. Wel dapper dat je het wilde delen.

    Vind jij nu zelf ook dat je die diagnose verdiend ??? Of zie je het zelf toch anders.

    Je kunt inderdaad op verschillende manieren met de psychiatrie in aanraking komen, via de politie lijkt mij toch wel de minst leuke. Je moet inderdaad jezelf maar bewijzen. Zij zeggen toch dat het anders is.

    Er zijn heel wat mensen die er op die manier in zijn beland, en door middel van een RM opgenomen zijn.

    Vaak helemaal niet nodig.

    En komt eruit rollen dat er niets aan de hand is, maar voor dat bewezen is ben je vaak tig jaar verder en daarbij een hele strijd.

    Het NCRM kan mensen daarbij helpen. Daar heb ik dan ook wel verhalen van gehoord en ooit een jongen ontmoet die met behulp van hen er weer uit gekomen is.

    Verder vind ik het nogmaals erg daper dat je je verhaal deelt. Het kan ookandere mensen steunen misschien.

    Op die site zal ik nog gaan kijken hoor wanneer ik iets meer tijd heb en dan hoor je wel hoe ik het vond. ;)

    Groet,

    Alkien.