Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

prijskaartje aan ziekte

  • &&&

    er wordt aan iedereen een prijskaartje gehangen in de zorg.

    http://nos.nl/artikel/400411-makers-dure-pillen-boos-over-advies.html

    bij deze mensen valt het nu alleen even extra op.

    http://nos.nl/artikel/400507-er-hangt-een-prijskaartje-aan-je.html

    er moet meer gekeken worden naar de oorzaak van ziektes. waarom zit het met die enzymen zo bij die persoon.

    en misschien moet er dan weer eens vaker naar de industrie gekeken worden.

    naar de kwaliteit van industrieel voedsel.

    naar de manier waarop industrieel voedsel geproduceerd wordt.

    naar de manier waarop ons leven industrieel wordt vormgegeven.

    en dan moet er niet alleen meer gekeken worden naar de industrie, maar de industrie moet op gaan draaien voor dat soort ziektekosten.

    nu is het de een zijn winst de ander zijn winst en de betreffende mens lijd er hoe dan ook onder.

    who care's…

    http://oerdieet.com/

    en

    http://www.fonteine.com/bloedgroep_dieet.html

  • Hyperactief A-P

    Ik ben het zeker met je eens &&&, maar vind tevens dat dure medicatie en ontwikkeling van medicatie tegen zeldzame ziekten door moet gaan. Laat ze de vele overbodige en naar mijn mening echt ziek makende psychiatrische medicatie maar aanpakken. Ook moet de marktwerking uit de zorg verdwijnen, en zakken vullende managers eruit geknikkerd worden. Mensenlevens zijn niet in geld uit te drukken. Zie voor de onnodige medicatie deze documentaire: http://www.cchr.nl/videos/diagnostic-statistical-manual.html Groetjes v Hyperactief A-P.

  • danja

    Ik ben bang dat dit soort dingen in de toekomst alleen maar erger gaan worden.Het gaat niet meer om mensen of mensenlevens,maar om het prijskaartje.

  • &&&

    ja, dat winstgevende dat niet ten goede komt van de zorg, maar van individuele managers enzo, ja dat moet verdwijnen.

    gewoon net zoals bij een stichting. winstmaken mag, maar ten behoeve van de stichting.

    als je toch ook bedenkt dat de antroposofische zonnehuizen, ook door zulk wanbeleid om zeep geholpen werden. een paar bestuurders die al het geld er maar uittrokken voor eigen gewin. en nu zijn ze weg. en die specifieke zorg ook.

    als je erg wantrouwig bent, dan zou je zelf niet staan te kijken dat dit van te voren de opzet was, om die zonnehuizen om zeep te helpen.

    http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/01/18/beantwoording-kamervragen-over-faillissement-stichting-zonnehuizen%5B2%5D.html

  • &&&

    inderdaad.

    net zoals bij die zonnehuizen in mn reactie op 1 aug. 12.30, het is maar zeer de vraag of de antroposofie gewaarborgd blijft in de zorg voor die clienten.

    afgaande op hoe de situatie was, vlak voor het faillissement… was er een schrikbarende verloedering van die visie op zorg.

  • &&&

    filosofisch kwintet..

    http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1273876

    kleine aanvulling

    op 40min.30sec. wordt gezegd:

    'wij vinden het al normaal dat we ouders aanspreken op hun zorgplicht voor hun kinderen. maar wij vinden het niet normaal om onze kinderen aan te spreken op hun zorgplicht voor hun ouders….'

  • Hyperactief A-P

    danja Schreef:

    ——————————————————-

    > Ik ben bang dat dit soort dingen in de toekomst

    > alleen maar erger gaan worden.Het gaat niet meer

    > om mensen of mensenlevens,maar om het

    > prijskaartje.

    In aanvulling op de koptekst, er zijn al steeds meer tekenen dat mensen in beginnen te zien dat het zo niet langer kan danja. De maatschappij zijn wij, mensen kunnen meer doen dan ze denken. Groetjes v Hyperactief A-P.

  • Hyperactief A-P

    als je erg wantrouwig bent, dan zou je zelf niet staan te kijken dat dit van te voren de opzet was, om die zonnehuizen om zeep te helpen. &&& 01/08/2012 12:56.

    Daar hoef je absoluut niet wantrouwig voor te zijn &&&, ken de vijand, oftewel ken de feiten. Het is absoluut geen geheim dat de onverkiesbare macht met psychologie binnenin krijgen wat ze hebben willen. Vroeger was de wereld minder complex, de vijand was op spionnen na buiten, nu hebben ze met de globalisering het Paard van Troje binnengehaald. Denk nog eens aan de uitspraak van Simon Wiesenthal, kijk niet achterom, maar wie er bij je aan tafel zit. Lees psychopolitiek, en leg de hedendaagse feiten daarnaast neer. Lees het boek: de Wetten van de macht. Oorlog tegen de ziel, en nog veel meer. De mensen die dan tegen je zeggen dat het complottheorieën betreft, zijn blind voor de feiten. Vooral in de wetten van de macht staan door een heel groot deel van de geschiedenis heen, veel voorbeelden hoe men won en de dingen kreeg die men wilde. Of gebruik gewoon het gezonde verstand. We hebben nog nooit zoveel hulpverlening en expertise gehad. Als dat VOOR de mensen was ingezet, zou de rotzooi en de ellende dan alleen maar groter worden? Een normaal bedrijf was met dit resultaat wat miljarden kost, allang over de kop geweest. Groetjes v Hyperactief A-P.

  • Hyperactief A-P

    Na vijf minuten zegt die ene vrouw wel iets interessants. Dat we alleen moeten vergoeden wat werkt, en nodig is, daar ben ik het helemaal mee eens. Daar past de psychiatrie dus niet in. Hetgeen jij aanhaald las ik ook vandaag in een krant. In Goude draait al een proef, familie wordt verplicht om te beginnen 4 uur dingen met degeen die in de zorg zit te doen, waar de zorg zelf geen tijd meer voor heeft. Dan denk ik hallo, hoe moet dat met kinderen die ver weg wonen, of misschien wel in het buitenland? Hoe moet dat met mensen, die geen familie (meer) hebben? Ik vind het belachelijk, vroeger woonden families vaak bij elkaar, en was het één en ander makkelijker in een netwerk te organiseren, dan nu in de vierentwintig uurs economie waar alles en iedereen verspreid woont. Groetjes v Hyperactief A-P.

    Wijziging betreft: Het laatste woord wordt veranderd in woont.

  • Hyperactief A-P

    In de laatste tien minuten haalt de deskundige op ethiek gebied in de discussie over het voorspellen hoe lang iemand nog heeft aan wanneer je met behandeling moet stoppen? Een veel belangrijkere discussie voor zo'n ethiek expert vind ik wat ik persoonlijk meegemaakt heb, de dood voorspellen door een arts, en dan met middelen het laatste zetje geven, maar doen alsof je de weldoener uithangt… Onetisch dus, en dat is nog zachtjes uitgedrukt… Groetjes v Hyperactief A-P.