Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op antipsychiatrie.startpagina.nl

intelligentietests en breintraining in de psychiatrie

  • jaapnotenbomer@hotmail.nl

    Een psychiater vindt zich nogal intelligent. Hij of zij is echter ook kind geweest en heeft later op een abnormale manier z'n grenzen, zoals de meeste ouderen, verlegd. En het heeft niets met een ontwikkeling te maken ( hersens groeien wel maar niet in die mate dat je intelligenter wordt) Als kind heb je een eigen intelligentie en weet je vaak dat je niet meer of minder bent dan een ander kind. In elk geval anders dan bij ouderen. Psychiaters kunnen desondanks toch intelligent overkomen maar hun empathie ( die ze toch als kind hadden) is volledig zoek.

  • jaapnotenbomer@hotmail.nl

    Vaak wordt een intelligentietest in de psychiatrie( P.O.) gebruikt om een soort stempel op je te drukken, om minderwaardige gevoelens bij je op te wekken. En een breintraining in het kader daar van idem dito. ( meestal ook nog gekoppeld aan een M.R.I. scan) Dit is gewoon een wezenloos clownesk gebeuren en doet afbreuk aan het indivdu. Persoonlijk weet ik bv. dat ik geheugenproblemen heb, maar kan verder uitstekend functioneren, maar je word al in een hoek geplaatst en bijna dement verklaard. Bovendien is het nog zo dat mijn geheugen tijdens mijn studie al verre van goed was en dat ik het toch gehaald heb. Eigenlijk weet iedereen wel dat je met een goed geheugen nog geen goed verstand hebt. Andersom is een bepaald begrip nodig met een bepaald verstand en beetje geheugen. Dat laatste is echter veel moeilijker te begrijpen voor iedereen, daarom heb je zoveel verschillende artsen met verschillende opvattingen.

  • &&&

    ja, in dat kader zou ik de aandacht willen vestigen op het bericht in amsterdam…zonder verder toegevoegd commentaar, dat ga ik denk ik elders geven, zodoende.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/12511261/__Veel_lage_IQ_s_in_Amsterdam__.html

    Veel Amsterdammers minderbegaafd door Tjerk de Vries

    AMSTERDAM - Ongeveer een op de acht Amsterdammers is licht verstandelijk beperkt. Dat houdt in dat zij een IQ hebben tussen de 70 en 85. Dat blijkt uit een inventarisatie van burgemeester Van der Laan, naar aanleiding van de plannen van het kabinet om de awbz-zorg te beperken.

    Als deze plannen doorgaan, kunnen de verstandelijk beperkten geen aanspraak meer maken op de Algemene wet bijzondere ziektekosten. De burgemeester vreest dat door het gebrek aan zorg straks meer van deze mensen het verkeerde pad opgaan.

    „Deze maatregel zal invloed hebben op het aantal mensen dat bij gebrek aan de juiste begeleiding afglijdt richting bijvoorbeeld de criminaliteit”, stelt hij. Zijn angst komt niet bepaald uit de lucht vallen. Amsterdam heeft al sinds enige tijd een lijst van de zeshonderd grootste lastpakken van de stad. Veruit de meeste van de lieden die hierop staan, hebben een licht verstandelijke beperking.

    In totaal telt de hoofdstad maar liefst 104.000 inwoners met een IQ dat schommelt tussen de 70 en de 85. Nu nog kunnen zij aanspraak maken op zorg, betaald door de overheid, maar als de plannen van het kabinet doorgaan is dat met ingang van volgend jaar voorbij. Dan zal de omgeving van deze mensen, zoals hun familie, de zorgtaken op zich moeten gaan nemen.

    De jongeren komen straks bij het wegvallen van de awbz onder de reguliere jeugdzorg te vallen. „Maar die is niet toegerust op de specialistische begeleiding die deze jongeren nodig hebben”, zegt Van der Laan.

    Misdaad

    Van de 104.000 licht verstandelijk beperkten is zeventig procent ouder dan 19 jaar en daar moeten dus de vrienden en familieleden voor gaan zorgen. Voor een deel van hen dreigt volgens Van der Laan een loopbaan in de misdaad als dat eigen sociale netwerk niet adequaat optreedt.

    Bijkomend probleem is dat het kabinet overweegt een eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg in te voeren. Van der Laan is bang dat juist de meest kwetsbare groep dat niet gaat betalen en daardoor niet de zorg krijgt die noodzakelijk is.Het gevaar bij mensen met een verstandelijke beperking schuilt erin dat zij naïef en makkelijk te beïnvloeden kunnen zijn. Ook dus door mensen met een verkeerde bedoeling.

    Uit onderzoeken die zijn gedaan naar de leden van de top 600 blijkt dat zij vaak gebruikt zijn door derden voor duistere klusjes.

    'Het ministerie van volksgezondheid deelt de vrees van de gemeente Amsterdam niet. De bezuiniging op Awbz-zorg voor mensen met een IQ tussen de 70 en 85 is geschrapt, aldus een woordvoerder. Ook de eigen bijdrage voor gebruik van GGZ-zorg wordt verzacht. Het zijn maatregelen uit het Lenteakkoord om de overheidsfinanciën op orde te brengen. De 5 fracties in de Tweede Kamer (VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie) en het demissionaire kabinet hebben daarover in april 2012 overeenstemming bereikt.'

  • &&&

    ja dat betreft dan het zogenaamde eq

  • jaapnotenbomer@hotmail.nl

    Overheid werkt naar m.i. beperkender dan familie etc. De zorg wordt dan ook vaak als straf opgevat en zo krijg je vaak een vicieuse cirkel. Iemand met een i.q. van 80 hoeft niet perse zorg nodig te hebben. In principe zit aan ieder mens wel haken en ogen, waardoor je hem voor zorg zou moeten kwalificeren. Maar dit wordt toevallig nu aan intelligentie gekoppeld. Een baby die geboren heeft ook zorg van de ouders nodig en niet van een of ander regelende instantie ( tenzij een weeshuis), het is gewoon het beste de zorg dan bij de bron te leggen ( familie). Want hoe meer mensen zich er mee bemoeien krijg je een systeem dat alleen belemmerend werkt voor de individuele vrijheid.

  • Hyperactief A-P

    Het IQ van sommige geleerden is ook niet om over naar huis te schrijven. Neem een forensische psychiater van Justitie, die omschreef in een rapportage een achterstandswijk die niet als zodanig bekend stond. Maar zelfs al zou dat zo zijn, dan nog had de persoon in kwestie maar 1 maand in die wijk vrij rond gelopen. Dus dat soort berichten gaat bij mij gelijk het Belgische archief in. Groetjes v Hyperactief A-P.

  • Hyperactief A-P

    Ik heb deze discussie net samengevoegt, zie alleen nu pas dat eigenlijk deze kwa tijd bovenaan had moeten staan. Maar goed, er zijn ergere dingen. Groetjes v Hyperactief A-P.

  • danja

    Eq is zowiezo belangrijker dan iq.Het is zo tenenkrommend dat er PSYCHIATERS zijn met zo'n verschrikkelijk laag eq!Kan wel weer zeggen het zou niet zo mogen zijn,maar het is nou eenmaal zo.De psychiatrie trekt zich toch niets aan van kritiek,is meer van het narcistische soort,veelal “wij zijn en doen goed,de ander niet”

  • &&&

    ja psychiaters zijn gewetenslozer dan hun patienten. en juist daardoor krijgen we alleen maar een gewetenlozere bevolking. zie het resultaat van decennia psychiatrie…

    psychiaters menen eq-loos te mogen zijn, omdat de door hun vastgestelde ziektes zogenaamd iq bewezen zijn en niets van doen hebben met eq.

  • danja

    dat laatste snap ik niet helemaal &&&? psychiatrische “ziektes”hebben toch niet altijd met iq te maken?